Zon 7 Memenangi Emas Pasukan Kejohanan Kebangsaan Pelompat Muda Neue Schule/USEF 2022; Virginia Bonnie Mendahului Kedudukan Individu Selepas Fasa II

Harrisburg, Pa. – Empat atlet muda dari Texas mencuri perhatian di Pameran Kuda Kebangsaan Pennsylvania pada malam Jumaat, bertukar dalam dua pusingan unggul dalam pertandingan berpasukan di Kejohanan Kebangsaan Neue Schule/USEF Junior Jumper 2022 (Prix des States).

©Leslie Potter/Ekuestrian AS

Pasukan dari USHJA Zon 7 ialah Sofia Cady (Austin, Texas), Tessa Downey (Houston, Texas), Lola Head (Houston, Texas) dan Carlee McCutcheon (Aubrey, Texas). Keempat-empat ahli pasukan telah lama mengenali antara satu sama lain, dan mencapai puncak podium bersama-sama adalah kemenangan yang manis. Tetapi laluan mencabar Alan Wade mengekalkan mereka dalam perjalanan ke emas.

“Saya fikir ia berasa sangat hebat. Ia sentiasa sukar untuk menunggang dalam gelanggang sekecil itu dan triple bar tidak datang untuk saya seperti yang saya mahu, tetapi segala-galanya yang saya fikir sangat menyeronokkan untuk ditunggangi,” kata Downey.

“Saya fikir kursus ini mempunyai pelbagai soalan yang sangat bagus dengan memendekkan dan memanjangkan serta merentasi spread, yang merupakan perkara yang membuatkan saya,” kata Ketua. “Tetapi saya fikir ia adalah satu laluan yang mencabar yang menyingkirkan sekumpulan pelumba yang sangat bagus. Dan bagi kita yang melakukan hari Ahad [Dover Saddlery/USEF Hunter Seat Medal Final]ia adalah persediaan yang bagus untuk masuk ke sana dan melihat bagaimana ia berjalan.”

Hanya seorang pelumba dalam keseluruhan pertandingan pasukan, Virginia Bonnie dari Zon 3, berjaya melalui dua pusingan tanpa penalti melompat. Ahli-ahli pasukan Zon 7 semuanya selesai dengan skor yang sama, masing-masing mempunyai hanya satu rel setiap satu daripada dua pusingan.

“Saya telah menonton Harrisburg sejak saya masih menunggang barat ketika saya mula-mula memulakannya,” kata Cady. “Saya datang ke sini tahun lepas dan melakukan pusingan akhir pingat tetapi saya kekal dan menonton pelompat, dan ia sentiasa kelihatan seperti persekitaran yang sangat sejuk. Saya tahu [my teammates] untuk masa yang sangat lama, dan mereka sangat menyokong.”

“Ini adalah Prix des States ketiga saya, yang kedua saya di sini, dan ia sangat menyeronokkan untuk ditunjukkan di arena itu,” kata McCutcheon. “Ia adalah satu keistimewaan untuk berada dalam satu pasukan dengan gadis-gadis ini. Ia sangat bermakna. [We won] perak berpasukan tahun lepas, dan rasanya sangat seronok untuk meraih emas tahun ini.”

Ansgar Holtgers dan Chaploon
Ansgar Holtgers dan Chaploon. ©Leslie Potter/Ekuestrian AS

Fasa II pertandingan individu juga berlangsung pada petang Jumaat. Ansgar Holtgers (Wellington, Fla.) mendapat tempat pertama menunggang Chaploon, gelding Oldenburg 2010 yang dimiliki oleh Gut Einhaus, LLC. Ainsley Wright dan Diamanto JT Z menamatkan di tempat kedua, dan Danielle Vahdat melengkapkan tiga teratas dengan Gernice Van De Postbaan.

Selepas dua fasa pertama, Virginia Bonnie (Upperville, Va.) kini berada di tempat pertama secara individu dengan Heldorado, 2012 KWPN geling Nina Bonnie.

Pertandingan berakhir esok dengan Fasa III pertandingan individu pada 5:45 petang ET.

Tonton semua aksi secara langsung dari Kejohanan Kebangsaan Jumper Sekolah/USEF Jr. 2022 Baharu dan semua Pertunjukan Kuda Kebangsaan Pennsylvania pada Rangkaian USEF.

Jadual | Keputusan

Sentiasa berhubung
Ikuti USA Jumping Facebook dan Instagram dan US Ekuestrian pada Facebook, Instagram, Twitterdan Tik tok. Gunakan #USAJumping.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *