Wot Perfection menjulang kejuaraan berwarna 2022 HOYS

 • Kuda betina Lindsay McCulloch Wot Perfection (Spook) telah dinobatkan sebagai kejuaraan warna tunggangan HOYS tajaan CHAPS di Pameran Kuda Terbaik Tahun 2022 (HOYS).

  Free Spirit berusia sembilan tahun yang cantik itu ditunggangi oleh penerbitnya Richard Telford, yang memenangi kejuaraan ini adalah kerjaya yang pertama.  Kejohanan terakhir yang dimenangi Richard di HOYS adalah dalam peringkat asli.

  “Dia memberi saya perasaan terbaik di sana; dia menyala,” kata Richard. “Saya sentiasa mempunyai orang asli dan pemburu di sini, jadi ini adalah kemenangan senarai baldi.”

  Lindsay, yang bekerja sebagai peguam di Edinburgh, kerap menunggang Spook dan bersaing dengannya dalam gelanggang pertunjukan dan dalam pakaian.

  “Saya sentiasa tahu dia mempunyai ini dalam dirinya; apabila saya melihat dia berlari melintasi ladang tunggul buat kali pertama saya tahu dia adalah kuda untuk saya,” kata Lindsay, yang mempunyai kuda dengan Richard selama 20 tahun. “Dia menjaga saya dan saya pelumba yang paling gementar. Dia dunia saya. Saya menggodamnya setiap hujung minggu dan kami membawanya ke rancangan sebagai sebuah keluarga sendiri. Richard telah menggunakan sihirnya padanya; itulah sebabnya saya mahu dia menunggangnya di HOYS.”

  Hakim ride Sue-Helen Shuttleworth berkata: “Dia mempunyai cara yang bagus untuk pergi. Dia melihat melalui kekangnya dan terus memerintah.”

  Untuk tahun kedua berturut-turut, tongkol berwarna Red Rock III mengambil simpanan untuk kejuaraan warna yang ditunggangi HOYS, kali ini dengan pemiliknya Janay Leeman di atas pelana.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *