Warisan Hispanik dan Memancing: Kongsi tradisi.

Memancing bot membawa kita lebih dekat dengan alam semula jadi, sambil memberikan kita nilai seperti kesabaran dan ketabahan. Ia adalah satu cara untuk mewujudkan ikatan kekeluargaan yang positif melalui kerja berpasukan dan kerjasama. Tetapi di atas semua, sama seperti warisan Hispanik kita, ia adalah tradisi yang diturunkan dari generasi ke generasi.

Pada masa ini terdapat kira-kira 60 juta penduduk Hispanik di bumi AS, dan daripada jumlah itu, lebih daripada 60% dilahirkan di negara ini. Ini bermakna terima kasih kepada warisan Hispanik, bahasa, makanan, muzik dan ekspresi budaya lain dari 19 negara Hispanik Amerika, mereka telah berlalu dari generasi ke generasi dan wujud bersama budaya Amerika.

Begitu juga dengan budaya memancing dan berperahu. Dalam perjalanan memancing dengan bot, keluarga boleh menyatukan tradisi memancing Amerika dengan tradisi memancing di negara asal mereka, dan ini boleh dilihat daripada ungkapan dalam bahasa Sepanyol seperti “tetapkan mata kail yang sudah terkena!” walaupun dengan cara memanggil ikan, kerana bergantung kepada negara asal, ia boleh menjadi Ikan Keli, Ikan Keli, Juilín, Juile atau Ñundia.

Di samping itu, Amerika Latin mempunyai banyak tempat untuk memancing dan belayar yang juga boleh diingati semasa hari memancing dan belayar di AS. Itulah sebabnya di Amerika Syarikat, pergi memancing dan belayar adalah idea yang bagus untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik.

Terdapat pelbagai cara untuk meraikan bulan ini yang bermula pada 15 September dan berlangsung sehingga 15 Oktober. Beberapa negeri seperti Carolina Selatan mempunyai aktiviti memancing dan berperahu khas, dengan bahan dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol untuk komuniti Latin, yang terus berkembang.

Sudah tentu, berhampiran anda terdapat satu daripada alternatif ini untuk anda berhubung dengan alam semula jadi: Menaiki pelbagai jenis bot untuk memancing di air tawar atau air masin, memancing di jeti, memancing meluncur di pantai, Berkayak, Papan Paddle dan banyak lagi . Kongsi maklumat ini dengan keluarga anda dan beritahu kami bagaimana anda akan meraikan warisan Hispanik anda dengan hari memancing dan menaiki bot.

Lawati Vamosapescar.org untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara memulakan memancing, untuk mendapatkan lesen memancing atau maklumat pendaftaran bot.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *