‘Visi’ baharu untuk membantu kemajuan bakat penunggang muda yang pelbagai

 • Langkah besar sedang dibuat dalam meningkatkan kesaksamaan, kepelbagaian dan keterangkuman (EDI) dalam dunia ekuestrian tetapi lebih banyak perkara yang mesti dilakukan – dan sedang – dilakukan.

  H&H telah melaporkan tentang kerja yang dijalankan di seluruh perlumbaan UK dan industri yang lebih luas, serta di kawasan operasi luar bandar dan pertanian yang lain.  Sandra Murphy, yang menubuhkan kumpulan Fokus BAME Equine dan Aktiviti Luar Bandar (BERF), memberitahu H&H ahli-ahlinya telah bekerja keras di belakang tabir, termasuk dengan universiti dan kolej yang menawarkan kursus berkaitan, dan ke arah visi pusat BRace Sandra, untuk menawarkan peluang kepada penunggang muda berbakat daripada komuniti yang kurang diwakili.

  “Saya menulis cadangan untuk pusat itu tiga tahun lalu dan beberapa perkara di dalamnya telah berubah, tetapi bukan konsepnya,” katanya.

  Sandra menjelaskan bahawa pusat itu adalah langkah seterusnya untuk penunggang, yang kebanyakannya mungkin telah belajar di sekolah menunggang dalam bandar tetapi perlu meneruskan untuk menimba pengalaman di peringkat yang lebih tinggi.

  “Kami tidak mahu membawa mereka ke peringkat elit kerana kami tidak boleh melakukannya,” katanya. “Tetapi kita boleh mengambil mereka, sebagai contoh, daripada melompat 70cm atau melakukan pendakapan awal kepada melompat 1.10m atau menunggang pada peringkat rendah. Ia bukan sahaja pengalaman persaingan yang mereka perlukan untuk maju ke peringkat seterusnya, ia adalah segala-galanya, dan kami akan cuba merapatkan jurang itu.”

  Sandra berkata dia telah mengadakan pertemuan dengan British Equestrian, dan majlisnya telah menderma masa dengan salah seorang pegawai pembangunan perniagaannya. Rancangannya adalah untuk membangunkan syarikat berkepentingan komuniti untuk menjalankan dan mendapatkan pembiayaan bagi pusat itu, kemudian bermula dengan kursus yang lebih pendek. Sandra berkata sebuah sekolah tempatan juga telah bersetuju untuk terlibat, dan matlamat jangka panjangnya adalah untuk melancarkan projek itu ke seluruh negara.

  “Ia adalah visi, dan ia masih begitu tetapi ia boleh mula bergerak ke hadapan sekarang,” katanya, sambil menambah bahawa dia juga telah dilantik sebagai pemegang amanah Kelab Pony, dan penasihat EDI.

  “Secara umum, keadaan mula berubah,” katanya. “Banyak usaha akan dilakukan tetapi perlu ada konsistensi kerana semuanya agak berpecah-belah.

  “Saya orang Kulit Hitam pertama yang berada di lembaga Kelab Pony, tetapi saya masih sering menjadi satu-satunya orang Kulit Hitam di acara. Perkara tidak berubah di semua peringkat tetapi itu memerlukan masa. Mereka meminta kami membuat sesi pemotretan untuk halaman ‘sertai kami’ mereka dan kami mengambil 15 ahli Kelab Pony dari etnik minoriti dan kami mempunyai masa yang hebat. Mereka mendapat banyak gambar dan membuat video yang hebat, dan mereka menggunakan beberapa gambar untuk merombak tapak web.

  “Di laman web lain, masih terdapat sedikit perwakilan orang kulit hitam yang melakukan tugas itu; kami mahu bekerjasama dengan organisasi, dan jenama, untuk membuat kemajuan.

  “Saya perlu menolak ini sekarang seolah-olah saya tidak melakukannya, ia akan mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan bola bergolek, tetapi kami tidak boleh melakukan ini sendiri; kami perlukan sokongan.”

  Ashleigh Wicheard, penunggang kerja untuk Neil Mulholland, telah disenarai pendek untuk kategori Equipe momen tahun ini dan kategori inspirasi HorseDialog tahun pada 2022 H&H anugerah, kerana memenangi Piala Magnolia di Goodwood.

  Sebelum perlumbaan, Ashleigh mengambil lutut, dan semua 11 rakan jokinya mengikutinya.

  Kempen jangka panjang untuk meningkatkan kepelbagaian dalam ekuestrianisme berkata walaupun kehadirannya di paddock pada hari perlumbaan adalah permulaan yang baik, ini adalah peluang yang tidak boleh dilepaskan.

  “Fakta bahawa orang lain melakukannya dengan saya menjadikan keseluruhan imej itu lebih berkuasa,” katanya H&H. “Seandainya hanya saya, yang saya fikir ia mungkin, ia tidak akan mempunyai kesan yang sama. Terdapat orang dari semua lapisan masyarakat dalam barisan itu dan ia mencipta imej yang kuat yang boleh dikaitkan dengan semua orang.”

  Ashleigh berkata ia merasakan lebih banyak tindakan sedang diambil dalam perlumbaan, dan lebih banyak masa diberikan untuk mempertimbangkan EDI, dan “lebih ramai orang bersedia untuk mendengar”.

  “Orang ramai seolah-olah menerima bahawa ada isu, yang hebat kerana ia bermakna ia diakui,” katanya. “Saya tidak begitu sedar tentang ekuestrianisme secara keseluruhan tetapi nampaknya terdapat lebih banyak perwakilan dalam media.”

  Ashleigh percaya satu perkara yang akan membantu ialah latihan berat sebelah tidak sedarkan diri untuk lebih banyak organisasi ekuestrian dan orang seperti jurulatih.

  “Jika orang di atas mempunyai kepercayaan tertentu, mereka menapis ke bawah,” katanya. “Seorang kawan saya bertanya sama ada saya akan datang untuk bercakap dengan orang muda dan saya berkata baik tetapi jangan beritahu mereka apa yang saya lakukan dan saya akan meminta mereka meneka, dan saya jamin menunggang kuda tidak akan dicadangkan. . Itulah jenis senaman yang menggugah fikiran yang saya fikir akan membantu.”

  Ketua Pegawai Eksekutif Pony Club Marcus Capel memberitahu H&H ia adalah “sangat mengujakan” untuk mempunyai Sandra di atas kapal.

  “Dia membantu kami membangunkan strategi EDI kami, dengan langkah pertama ialah memastikan imej kami mewakili pelbagai ahli,” katanya. “Penggambaran penyertaan adalah hari yang hebat dan menyeronokkan. Imej dan video yang terhasil digunakan dalam bahan pemasaran semasa dan masa hadapan semasa kami mempromosikan organisasi sebagai lebih mudah diakses dan pelbagai.

  “Perjalanan kita masih panjang, tetapi bersikap proaktif dan mempunyai Sandra adalah langkah pertama yang bagus. Sebagai bekas guru besar, saya sangat berminat dengan kebolehcapaian, keterangkuman dan kepelbagaian, dan saya teruja kerana kami menggerakkan The Pony Club ke arah yang betul.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *