Vikki Smith menang di atas Lovelyhill Folklore

 • Jantan roaan biru yang menakjubkan Lovelyhill Folklore mendapat tempat yang lebih baik daripada tempat naib juaranya di sini tahun lepas untuk merangkul gelaran kejohanan Horse of the Year Show (HOYS) New Forest bersama Vikki Smith.

  Lovelyhill Folklore, dan berusia 11 tahun oleh Applewitch Pure Magic dan keluar dari Yewtree On High, dimiliki oleh Penny Sutton dan telah dihasilkan dan ditunggangi oleh Vikki selama dua tahun.  “Dia berasa luar biasa,” seru Vikki yang gembira. “Beliau juga akan menyertai pekerja esok, jadi dia adalah kuda yang sangat serba boleh. Saya sangat gembira dengan dia.”

  Lovelyhill Folklore ialah kuda jantan penutup di samping tugasnya yang ditunggangi, tetapi menyulap kedua-dua pekerjaan itu dengan mudah.

  “Beliau mempunyai kedua-dua ekor ikan dan keldai di atas tanah tahun ini dan telah melemparkan beberapa ekor, walaupun belum lagi seekor burung roan biru – kami masih menunggu salah satu daripadanya,” kata Vikki. “Dia nakal, tetapi dia sentiasa mendahulukan telinganya dan menyukai kerjanya. Dia seronok berada di sekeliling dan benar-benar seekor kuda jantan yang cemerlang. Dia roket poket kecil dan saya suka tulangnya. Dia memberi saya segala-galanya hari ini.”

  Vikki melompat kuda jantan sekali dan seminggu dan sekolahkan dia sekali seminggu, dan mereka menggodam sepanjang masa.

  “Dia keluar dalam keadaan gelap gulita dan ke atas jalan utama dan tidak mengelirukan apa-apa,” jelasnya. “Dia hanya mega.”

  Kuda jantan itu kini akan disediakan untuk kelas pemburu yang bekerja esok.

  “Dia kemudian akan melakukan kejohanan Heritage sebelum kelayakan Olympia, dan kemudian terpulang kepada pemiliknya apa yang dia lakukan seterusnya,” tambah Vikki.

  Tempat naib juara dianugerahkan kepada Hilltop Ned dan Rebecca Penny, manakala tempat ketiga disandang oleh Backley Dream Maker dan Danielle Hughes.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *