Ulasan Ahli Sukan ISLE: Memancing Dari Papan Dayung Bertaraf Tinggi

Premier Angler ialah sumber dan jenama memancing air tawar yang ditulis, disunting, disusun dan dibuat oleh peminat memancing untuk peminat memancing. Kami juga mengambil bahagian dalam program Gabungan Bass Pro Shops. Beberapa pautan pada halaman ini mungkin mengarahkan anda ke tapak web Bass Pro Shops. Jika anda membuat pembelian melalui salah satu pautan tersebut, kami mungkin menerima komisen yang kecil.

Nota Editor: Pasukan di PULAU memberikan kami papan kayuh Sportsman dan aksesori untuk dijadikan sampel. Semua barang telah dipulangkan. Kajian ini ialah analisis bebas pasukan kami terhadap lembaga. Kami mungkin menerima komisen kecil jika anda memilih untuk membeli papan ini, tetapi Premier Angler adalah bukan pampasan untuk semakan ini.

Ahli Sukan ISLE Mengkaji Memancing Dari Papan Dayung Bertaraf Tinggi

Ulasan Ahli Sukan ISLE: Memancing dari Papan Dayung Bertaraf Tinggi

ISLE telah membina reputasi dalam beberapa tahun kebelakangan ini untuk menghasilkan papan dayung peringkat tinggi. Pencinta rekreasi telah menikmati model seperti perintis, Grom, Penjelajah, dan kapal penjelajah.

Walau bagaimanapun, apa yang kami ingin tahu ialah sama ada anda sebenarnya boleh memancing dari salah satu papan ini…

Sediakan Lembaga Anda

Papan Kayuh Olahragawan ISLE

Amaran spoiler: Anda tidak akan menerima papan dayung 11.5 kaki yang melambung sepenuhnya dalam mel – dan syukurlah. Apabila melambung sepenuhnya, perkara ini kukuh dan bersaiz besar. Hakikat bahawa ia ialah kembung juga menjadikannya agak mudah alih.

Saya dapat membawa ISLE Sportsman keluar beberapa kali dan melayari anak sungai yang panjang dan berliku yang mengalir ke Sungai Ohio. Sementara itu banyak lebih mudah untuk mengembang papan dari tanah kering dan melancarkan dari pantai, kami juga membawa unit dan aksesori ke dalam bot sedalam 19 kaki kami dan, diakui, keadaan menjadi sedikit ketat apabila papan itu dinaikkan.

Sekarang, berikut adalah beberapa pertimbangan:

  • Kami boleh dengan mudah melabuhkan bot dan melambung dari pantai jika matlamatnya adalah untuk membawa Ahli Sukan ke lokasi tertentu. Dengan mengandaikan terdapat tempat yang selamat untuk berbuat demikian, sepatutnya tiada halangan untuk membawa a kempis Ahli sukan dan aksesori ke atas bot anda dengan anda. Walaupun anda memancing dari bot yang lebih pendek, perlu ada ruang untuk menyimpan kargo selagi bot tidak terlalu sesak.
  • Kerana ingin tahu, kami juga ingin melihat bagaimana papan 11.5 kaki itu akan muat di atas bot. Ia adalah ketat sikittetapi ia tidak menjadi terlalu rumit untuk bergerak. Kami tidak akan mahu bersiar-siar sepanjang hari dengan papan dayung yang melambung, tetapi persediaan agak mudah. Jika anda menaiki bot di bawah 16.5 kaki, kami tidak akan mengesyorkan mengembung daripada air.
Ahli Sukan ISLE Memancing di Sungai

ISLE menyediakan pam yang kukuh dengan alas kaki yang menjadikan inflasi agak mudah. Dayung yang disertakan dengan kraf itu juga bagus tetapi boleh menjadi agak sukar untuk dipasang dan disesuaikan pada mulanya. Arahannya agak jelas, dan tidak banyak kekecohan untuk memasang papan. Kami akan mengesyorkan memasang semuanya sekurang-kurangnya sekali sebelum pelancaran awal anda, walaupun, hanya untuk memastikan anda biasa dan selesa dengan persediaan.

Terdapat sirip yang melekat pada bahagian bawah papan. Apabila memasang dari bot (atau jika anda menetapkan Ahli Sukan sendiri), ini boleh menjadi agak menyusahkan. Dengan dua orang, bagaimanapun, ia agak mudah kerana papan yang melambung masih agak ringan. Selain daripada ini, segala-galanya yang berkaitan dengan persediaan adalah agak mudah.

ISLE juga menyediakan pemegang rod yang mudah berpuasa pada slot yang ditetapkan pada papan. Sebenarnya terdapat ruang untuk tiga pemegang joran pada Ahli Sukan. Jika saya akan memancing dari unit ini dengan kerap, saya pasti akan membuat pelaburan dan mengisi ketiga-tiga slot untuk mengelakkan kerumitan mencuba untuk memasang semula lebih daripada yang diperlukan.

Selain itu, menjalankan tiga joran dari kraf akan kelihatan sangat keren…

Menyesuaikan diri dengan Lembaga

Mengemudi Papan Dayung ISLE

Mempunyai bot merosakkan anda. Tidak ada jalan lain.

Walaupun begitu, setelah berkayak selama bertahun-tahun, saya mendapati diri saya berulang kali mengatakan bahawa saya lebih suka Ahli Sukan daripada berkayak dalam banyak cara sebagai perahu keseluruhan.

Mungkin yang terbesar pro bagi saya dalam hal itu ialah saya boleh meletakkan diri saya di tempat yang saya mahukan di papan dengan sedikit atau tanpa kerumitan.

Jika saya mahu berdiri, saya boleh berdiri. Begitu juga, jika saya mahu melutut dan berehat, papan itu cukup kukuh untuk memudahkan peralihan ini. Pada satu ketika, saya juga duduk dengan kaki mengangkang tepi papan dan masih boleh membuang dan mendayung tanpa sebarang masalah.

Papan ini juga sangat mudah untuk dinavigasi. Saya pada mulanya bimbang bahawa saya mungkin sukar untuk meletakkan (dan mengekalkan) diri saya di tempat yang saya mahukan di atas air, tetapi dalam beberapa minit, saya mula menghargai kebolehgerakan kraf itu.

Mendayung Dewan Olahragawan ISLE

Walau bagaimanapun, menavigasi papan memerlukan tahap kawalan badan tertentu. Walaupun dengan kapasiti 350 lb., ini mungkin bukan kraf pilihan untuk seseorang yang mudah letih, bergelut dengan masalah keseimbangan, atau baru memulakan perjalanan memancing mereka.

Sportsman memang dilengkapi dengan tali kaki yang berguna yang boleh dipakai jika anda bimbang tentang kemungkinan terjatuh dari kraf.

Satu kelemahan yang berpotensi ialah berdiri untuk jangka masa yang lama boleh membebankan kaki kerana anda akan menggunakan seluruh badan anda untuk mengekalkan keseimbangan. Bergantian antara duduk, berdiri dan berlutut berfungsi dengan baik.

Memancing daripada Ahli Sukan ISLE

Memancing Papan Dayung

Saya seorang lelaki bersaiz baik, tetapi menghantar dan mendapatkan semula adalah agak mudah. Pengalaman bertahun-tahun di atas air pasti membantu, dan pemula mungkin ingin mengambil sedikit masa lagi untuk menyesuaikan diri dengan Ahli Sukan sebelum terjun terus ke memancing.

Sportsman dilengkapi dengan tali di bahagian hadapan yang boleh menyimpan plastik kotak tackle atau beg tackle yang lebih kecil. Ciri ini akan berguna sekiranya anda perlu menyimpan alatan atau tugasan lain bersama anda.

Panjang papan itu bagus kerana saya dapat kekal di tengah dan menjaga dayung, tali kaki, dan pemegang rod cukup jauh sehingga tiada apa-apa yang terasa terhad. Dalam banyak cara, saya lebih suka memancing daripada Sportsman daripada saya, katakan, bot Jon sepanjang 12 kaki.

Oleh kerana papan itu ringan dan mudah untuk bergerak, saya juga perlu menyediakan diri saya untuk melakukan casting yang bagus di mana-mana sahaja di anak sungai. Papan itu cukup kukuh sehingga saya tidak perasan sebarang kehilangan dalam ketepatan dan selagi air dalam keadaan tenang, saya tidak hanyut terlalu banyak.

Memancing di Anak Sungai dari Paddle Board

Sekarang, terdapat beberapa situasi dan tetapan yang saya tidak mahu ikan daripada ahli sukan:

  • sungai: Saya mengelak dari Sungai Ohio kerana cuba memancing dalam arus yang berpotensi deras tidak akan menyeronokkan. Walaupun sebagai langkah berjaga-jaga keselamatan, saya ingin terus berada di perairan di mana saya kurang berkemungkinan menghadapi ancaman persekitaran yang kuat.
  • Tasik Rekreasi: Saya lebih suka memancing di perairan dengan had HP yang lebih rendah dan itu tidak berbeza dengan Ahli Sukan. Walaupun kukuh dan pengendaliannya yang lancar, bersaing dari angkasa lepas di atas air dengan bot laju dan jet ski nampaknya tidak menyeronokkan.

Fikiran Akhir

Pelakon daripada Ahli Sukan ISLE

Ahli Sukan ISLE ialah perahu rekreasi yang menyeronokkan. Ia agak mudah untuk disediakan dengan mengambil kira saiznya dan, bagi mereka yang gemar memiliki produk berkualiti dengan beberapa ciri cekap, sukar untuk membantah membuat pelaburan dalam papan ini. Ini benar terutamanya jika anda mahukan perubahan daripada dunia kayak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *