Tykee James mengenai Memulihkan Akta Hidupan Liar Amerika

Nota Burung®

Tykee James mengenai Memulihkan Akta Hidupan Liar Amerika

Ditulis oleh Mark Bramhill

Tenijah Hamilton: Ini adalah BirdNote.

Tykee James ialah Wakil Kanan Hal Ehwal Kerajaan di The Wilderness Society di DC. Gridlock di Washington boleh menjadi cabaran sebenar untuk melindungi burung, tetapi rang undang-undang yang dipanggil Recovering America’s Wildlife Act memberi harapan kepada Tykee:

Tykee James: Memulihkan Akta Hidupan Liar Amerika dalam peluang seumur hidup untuk membiayai hidupan liar untuk generasi hari ini dan akan datang.

Tenijah Hamilton: Rang undang-undang itu akan menyediakan pembiayaan $1.4 bilion setahun untuk usaha pemuliharaan negeri dan suku. Dia berkata itu penting untuk melindungi habitat dan spesies yang merentasi sempadan negeri.

Tykee James: Sempadan politik yang telah kami tetapkan di sekitar negeri tidak semestinya menggambarkan cara alam semula jadi berfungsi.

Tenijah Hamilton: Bagi burung seperti Meadowlark Timur yang bergantung pada habitat yang tersebar di seluruh negara, ini boleh membuat perbezaan yang besar.

[Eastern Meadowlark song, ML 249848]

Tenijah Hamilton: Perkara kelihatan menjanjikan untuk Memulihkan Akta Hidupan Liar Amerika. Rang undang-undang itu diluluskan Dewan, dan kini sedang menunggu undian di Dewan Negara. Dan ia mempunyai sokongan dwipartisan yang kuat di sana:

Tykee James: Kami mempunyai Bob Casey dan Lindsay Graham mengenai rang undang-undang ini. Kami mempunyai Mark Kelly dan Tommy Tuberville. Terdapat ramai orang yang menyokong rang undang-undang ini.

Saya rasa Recovering America’s Wildlife Act boleh lulus. Dan kami boleh memberitahu senator kami mengapa ini penting kepada kami. Kerana itulah sebab mereka mengundi.

Tenijah Hamilton: Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Tykee dan Recovering America’s Wildlife Act pada podcast kami, Bring Birds Back. Dapatkannya dalam apl podcast kegemaran anda, atau di tapak web kami, BirdNote.org. Saya Tenijah Hamilton.

###

Penerbit Kanan: John Kessler
Pengarah Kandungan: Allison Wilson
Penerbit: Mark Bramhill
Pengeluar Urusan: Conor Gearin
Bunyi burung disediakan oleh The Macaulay Library of Natural Sounds di Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York. Eastern Meadowlark ML 249848 direkodkan oleh W. Hershberger.
Tema BirdNote telah digubah dan dimainkan oleh Nancy Rumbel dan John Kessler.
© 2022 BirdNote Oktober 2022
Pencerita: Tenijah Hamilton

ID# PodBBB-15-2022-10-03 PodBBB-15

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *