Tunggangan baharu seorang bintang British yang sedang meningkat naik, penggodaman permaidani penting dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • 1. Satu lagi perjalanan yang menarik untuk bintang British yang semakin meningkat

  Keluarga Pidgley telah mengalu-alukan pulang Vamos Amigos, kuda yang ditunggangi Cathrine Laudrup-Dufour dari Denmark untuk meraih emas berpasukan dan perak dua kali ganda individu di Kejohanan Dressage Dunia. The Vitalis gelding kini akan dikempenkan oleh Annabella dari Britain, yang telah berlatih dengan Cathrine selama beberapa tahun. Vamos menyertai pemenang pingat gangsa Olimpik berganda Gio sebagai sebahagian daripada rentetan Annabella yang semakin meningkat, bersama kuda betina berusia sembilan tahun Espe, yang juga menghabiskan beberapa tahun bersama Cathrine sebelum kembali ke Pidgleys awal tahun ini, dan pemenang pingat perak berganda remaja Eropah 2021 Annabella, Sultan Des Paluds. Annabella, 17, berkata dia tidak sabar untuk mengenali Vamos Amigos di bawah pengawasan Cathrine.

  Baca apa yang Cathrine katakan  2. H&H bintang penutup Capels Hollow Drift

  Tom Jackson dan Capels Hollow Drift

  Tunggangan Tom Jackson berusia 11 tahun telah bersinar di litar lima bintang Britain tahun ini. Pasangan itu adalah naib juara di Burghley awal bulan ini, hanya empat bulan selepas mereka membuat penampilan sulung Badminton, di mana mereka berada di tempat ke-16. Capels Hollow Drift memulakan kerjayanya dengan Georgie Campbell, sebelum Tom mengambil alih tunggangan itu pada 2018. “Kami telah bekerja keras sejak sekian lama, dan saya berharap kuda cantik seperti dia dapat terus maju dan mendekatkan kami dengan pasukan pemilihan,” kata Tom.

  Dapatkan maklumat lanjut tentang kelabu kacak

  3. Penggodaman permaidani yang sangat berguna

  kuda meragut dalam permaidani keluar mengundi

  Apabila suhu menurun dan malam gelap semakin hampir, fikiran mungkin sudah beralih kepada permaidani musim sejuk. Kebanyakan penunggang kuda takut mengayunkan permaidani basah di halaman, atau cuba mengeringkannya dalam keadaan beku, jadi kami telah mengumpulkan beberapa peretasan permaidani terbaik pembaca kami. Daripada penggunaan bermurah hati perapi surai dan ekor, untuk menyimpan bekalan pengikat kabel dan flos pergigian – lihat 17 petua teratas kami untuk menjadikan hidup anda lebih mudah pada musim sejuk ini.

  Semak petua ini

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *