Trout Streams of Minnesota

Pemancing trout yang tertarik dengan pemandangan dan bunyi air yang mengalir mempunyai banyak peluang memancing Di Minnesota.

Negeri ini adalah rumah kepada lebih daripada 3,800 batu aliran trout. Kira-kira satu perlima daripada perairan ini terletak di sudut tenggara negeri yang melampau, kawasan bukit berhutan, lembah berlorek dan tanah ladang yang indah.memancing-trout-di-minesota640x400.jpgSeluruh negeri musim trout sungai dibuka pada bulan April dan berterusan hingga September. Di lapan daerah tenggara – Houston, Fillmore, Mower, Dodge, Olmsted, Winona, Wabasha dan Goodhue – memancing tangkap dan lepas dibuka dari Jan hingga April. Perkara yang perlu diketahui:

  • Minnesota Tenggara ialah destinasi memancing ikan trout utama di negeri ini. Banyak aliran di rantau ini adalah antara yang terbaik di Midwest. Mereka memegang trout sungai, coklat dan pelangi.
  • Minnesota Timur Laut, rumah kepada Tasik Superior dan tasik murni berhampiran sempadan Kanada, ialah destinasi utama negeri untuk memancing ikan trout tasik. Anak sungai di sepanjang North Shore memegang kepala keluli dan trout sungai. Sungai Knife ialah aliran kepala keluli teratas di negeri ini.
  • Kawasan metro Twin Cities mempunyai memancing ikan trout yang sangat baik. Sungai Vermillion ialah destinasi popular kerana sambungan dengan trout coklat 20 inci atau lebih adalah perkara biasa. Tasik Cenaiko di Taman Wilayah Empangan Coon Rapids ialah destinasi mesra keluarga yang dipenuhi stok pada musim bunga dan musim luruh.
  • Minnesota Tengah menawarkan jarang memancing ikan trout: memancing di lombong. Tasik dalam ini terbentuk apabila bekas tapak penggalian bijih besi dipenuhi air, dengan itu mewujudkan keadaan yang sangat jernih dan sejuk untuk ikan trout dan spesies lain. Lubang lombong biasanya diisi dengan trout pelangi.
  • Jabatan Sumber Asli Minnesota mempunyai pelbagai sumber dalam talian untuk membantu anda mencari tempat memancing. Ini termasuk peta aliran trout terperinci mengenai destinasi paling popular di tenggara, timur laut dan tengah Minnesota. Peta untuk strim terpilih tersedia.
  • Aliran trout Minnesota tidak seperti perairan besar Montana dan Wyoming di mana bot hanyut digunakan. Di sini, alirannya jauh lebih kecil. Pemancing cenderung memasuki sungai di persimpangan jambatan dan mengharungi. Akses bukanlah satu isu kerana lebih daripada 1,700 batu aliran trout mengalir melalui tanah awam atau harta persendirian yang membolehkan penggunaan awam melalui kemudahan pemancing.
  • Destinasi perkhemahan memancing ikan trout yang popular di Taman Negeri Minnesota termasuk taman negeri Whitewater, Beaver Creek Valley dan Forestville di tenggara Minnesota, dan taman negeri Tettegouche, George H. Crosby-Manitou dan Sungai Cascade di timur laut Minnesota.

Untuk maklumat musim dan lesen lanjut lihat di peraturan memancing Minnesota.


Anda mungkin juga berminat

CB Bylander

CB Bylander

CB Bylander ialah pemancing Minnesota lama yang mempunyai pengalaman memancing yang luas di seluruh negeri. Beliau ialah bekas editor bidang majalah luar, editor luar akhbar harian dan pakar komunikasi perikanan Jabatan Sumber Asli.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *