Tom McEwen dalam kedudukan yang baik selepas hari pertama

 • Tom McEwen pertama kali masuk ke arena petang ini untuk melakukan ujian pakaian Ujian Kuda Pau di atas kapal Braveheart B. Dan pasangan itu mengagumkan juri Sue Baxter (Great Britain), Anne-Mette Binder (Denmark) dan Xavier Le Sauce (Perancis), memperoleh markah 28.3 untuk menduduki tempat kedua, .8 daripada penalti di belakang pendahulu semalaman hari pertama Ros Canter dan Rehy Royal Diamond.

  “Dia adalah kuda yang sangat manis. Ini percubaan kedua beliau ke tahap ini, dan sejujurnya, kami berada di awal seri pada percubaan lima bintang pertamanya di Luhmühlen dan menghasilkan ujian yang sangat serupa untuk menjaringkan gol pada awal 30-an”, kata Tom. “Jadi saya gembira dengan dia – dia melakukan sebaik yang dia boleh lakukan dan itu sahaja yang boleh kita minta daripada mereka, untuk berusaha sekuat mungkin.”  Tom menunjukkan beberapa pergerakan semasa ujian pakaian Ujian Kuda Pau yang dia sangat berpuas hati.

  “Beberapa perubahan penerbangannya adalah kemuncak kerana ia boleh menjadi sedikit kecil. Dia mempunyai kerja yang bagus di sana, tetapi boleh bersembunyi sedikit di belakang menegak pada titik. Tetapi sebenarnya, secara keseluruhan dia menghasilkan ujian dan garis besar yang sangat bagus – ia adalah pusingan yang kukuh, selamat dan jelas.”

  Tom berkata bahawa Bravehart B, yang kali terakhir menjaringkan sub-30 pada acara tiga hari di CCI3*-L di Tattersalls di Ireland pada 2019, sedang dalam proses.

  “Semuanya akan datang dan ia hanya satu kes untuk mengusahakan kekuatannya dan mengambil masa kami. Saya sebenarnya berfikir untuk kuda seperti dia, membawanya ke Le Lion D’Angers bersama kami minggu lepas telah membantu kerana ia memberinya sedikit masa dalam suasana.

  “Melatihnya melalui badannya dan menjalani ujian dan benar-benar keluar dengan banyak kuda lain telah membantu – ia adalah satu perkara yang melaluinya di rumah, tetapi ia tidak ada apa-apanya jika dibandingkan dengan melakukan persembahan.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, pandangan di sebalik tabir dan tindakan terbaik sepanjang Ujian Kuda Pau tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Pau Horse Trials dalam majalah bertarikh 3 November.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *