Tim Price mendahului

 • Tim Price telah mendahului selepas Maryland 5 Star merentas desa hari ini (15 Oktober) dengan lima bintang Coup De Coeur Dudevin.

  Pemain nombor satu dunia dan pemain berusia 10 tahun Jean-Louis Stauffer membuat satu daripada 13 pusingan jelas dalam masa mengatasi trek Ian Stark hari ini.  “Saya hanya benar-benar cuba untuk bersabar dengannya supaya dia dapat mencari jalannya dan tidak berasa seperti dia berada di bawah terlalu banyak tekanan dan dia hebat,” kata Tim.

  Pelumba New Zealand itu adalah antara yang terakhir pergi hari ini di trek merentas desa 5 Bintang Maryland, jadi dia tahu bahawa masa itu sangat boleh dicapai sebelum dia bertolak.

  “Saya sentiasa mempunyai dasar yang saya mulakan dalam irama tenang yang bagus, saya membinanya di tengah dan saya menuai hasil pada penghujungnya dan itulah yang saya lakukan pada semua kuda saya, tetapi saya hanya melebih-lebihkan itu sedikit lagi dan adalah sangat perlahan pada permulaan dan biarkan dia muncul sedikit,” katanya.

  Tim berkata bahawa kuda itu membantunya keluar di perairan terakhir, Marikh Sustainability Bay di pagar 23ab dan 24abc.

  Dia menjelaskan: “Semua kuda telah muncul di sana di atas ketam itu tanpa masalah, jadi rancangan asal saya adalah untuk memanggilnya sedikit untuk datang ke ketam untuk memastikan kami masuk ke sana tetapi saya rasa saya tidak perlu melakukannya. berbuat demikian. Jadi saya hanya melobb di sana, tetapi ia meninggalkan saya dalam sedikit no man’s land rasa canter dan jadi apabila saya pergi untuk meletakkan dia bersama-sama, dia terus melonjak bersama.

  “Saya hanya mengisinya, betul-betul. Tetapi dia menyelesaikannya dan membawa kami ke sana dan melaluinya tiada masalah, jadi saya tidak boleh lebih gembira dengannya. Dia adalah bakat muda dan saya gembira kerana terbukti membawanya ke sini.”

  “Dia hebat, kerana walaupun kuda terbaik yang pernah saya tunggangi mengelilingi lima bintang ini pulang ke rumah dengan kuat dan agak kekar dan langkahnya jauh dan kemudian anda hanya perlu menguruskannya pulang. Sama ada dia tidak berpengalaman, tidak mengenali dirinya dalam senario itu, tetapi dia pulang ke rumah dengan begitu terkawal.

  “Saya melompat dari bank [at fence 26c] dan kami telah berjalan sebanyak 100 kali, bercakap dengan semua pelumba dan ia adalah empat langkah yang singkat untuk menyelesaikan tugas itu. Anda harus cukup terkawal. Saya hanya melompat dari sana dan dia hanya mengimbangi dan dia menambah langkah kelima. Ia adalah seperti permainan kanak-kanak kemudian untuk pergi pada empat langkah ke elemen terakhir, selamat sebagai sebuah rumah. Jadi itu bukan untuk merancang, tetapi ia adalah perkara yang sangat baik untuk berlaku.”

  Tim naik dari tempat kedua kerana pendahulu berpakaian, pelumba muda tuan rumah Woods Baughman, mengumpul 20 penalti pada elemen terakhir air Mars Sustainability Bay, ketika C’est La Vie menjadi semakin bersemangat dan sukar untuk ditunggangi menjelang akhir kursus .

  Pelumba AS, Allie Knowles berada di tempat ketiga selepas beraksi dengan Morswood, tetapi jatuh ke tempat kesembilan dengan 6.4 kesilapan masa.

  “Dia melakukan semua yang saya minta. Saya kecewa kerana saya mempunyai masa kerana di belakang, saya boleh membuat masa 15 saat di suatu tempat. Ia adalah milik saya untuk kalah dan saya kehilangan tempat itu, yang mengecewakan, tetapi secara relatifnya saya sangat hijau pada tahap lima bintang – saya telah melakukannya kurang daripada 10 kali dan ini adalah masa terpantas yang pernah saya lakukan. sekurang-kurangnya kami menuju ke arah yang betul dan kuda itu sungguh sukar dipercayai,” katanya.

  Astier Nicolas dari Perancis kehilangan tempat keempat selepas fasa pertama apabila dia dan Babylon De Gamma berhenti di Sudut Sport Corp kedua – buka sudut kiri di atas air – di pagar 21.

  Pelumba AS Tamie Smith kini memegang tempat kedua di Danito, dengan Oliver Townend di tempat ketiga untuk Great Britain di As Is.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *