Tim dan Jonelle Price akan berpindah ke halaman baharu pada 2023

 • Pemain nombor satu dan dua dunia Eventing sedang bergerak pada awal 2023, apabila Tim dan Jonelle Price mengumumkan mereka berpindah ke halaman baharu ke Dorset.

  Warga New Zealand mengambil peluang untuk berpindah dari pangkalan mereka sekarang di Mere Farm, Wiltshire, ke halaman baharu di Estet Chedington, yang dimiliki oleh Dr Geoffrey Guy, di mana mereka akan berpangkalan di samping Chris Burton dari Australia.  “Ia menarik, tetapi menakutkan pada masa yang sama,” kata Tim Price H&H. “Mere Farm sangat mengagumkan dan kami telah berada di sana selama 17 tahun – ia adalah tempat yang mesra kuda dan cantik.

  “Kami mengenali Marlborough dengan baik dan ia adalah sebuah bandar yang indah. Kehidupan kami telah berada di sini, jadi ia adalah pergolakan yang agak besar – sepupu anak-anak kami ada di sana, perkara-perkara seperti itu, jadi ia akan menjadi menakutkan untuk bergerak tetapi kehidupan adalah tentang perkara-perkara seperti itu.

  “Kami telah mencari ladang untuk dibeli selama satu atau dua tahun – kami menjual kotej kecil kami dan bersiap sedia untuk membeli – tetapi kemudian peluang ini muncul bersama Geoffrey.

  “Ia adalah kemudahan yang menakjubkan dan walaupun kami perlu melakukan sedikit lagi pemanduan, segala-galanya mengenainya hanyalah bertaraf dunia.”

  Perpindahan ke Chedington akan membolehkan Prices melakukan lebih banyak latihan di tapak berbanding pada masa ini, dengan persekolahan merentas desa, kemudahan kecergasan yang baik dan pakaian dan arena lompat yang “menakjubkan” di tangan, serta “perkara kecil seperti mempunyai kotak setiap kuda, yang tidak pernah kami miliki”.

  “Ia membuka banyak pintu,” kata Tim. “Kami tidak perlu mengekalkan tempat itu, jadi kami hanya boleh melangkah masuk dan berlatih. Kami mungkin mempunyai 10 tahun lagi atau lebih dalam tugas ini pada tahap ini dan kami cuba mencari jalan untuk benar-benar meningkatkannya sedikit lagi dan memerah beberapa markah tambahan.

  “Kami akan menjadi komponen acara di Chedington. Geoffrey mahu menjadikannya kemudahan bertaraf dunia untuk penunggang elit untuk bertapak di sana dan diharapkan dapat menggalakkan penunggang lain untuk datang dan berlatih bersama kami. Terdapat laman satelit di mana orang ramai boleh datang dan menempatkan diri mereka dengan lima atau enam ekor kuda, melatih dan menggunakan kemudahan itu.”

  An pengumuman mengenai halaman baru dari Tim dan Jonelle Price di media sosial mereka menyimpulkan: “Kami amat menghargai Dr dan Puan Geoffrey Guy atas peluang tersebut dan berharap dapat bekerja bersama rakan-rakan hebat kami, Chris dan Rebekah Burton. Operasi kami akan kekal sama, hanya dari kod pos yang berbeza!”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk meningkatkan langganan anda untuk mengakses kami perkhidmatan dalam talian yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *