Tiga Sebab Belajar Terbang Ikan

Mungkin cara terbaik untuk belajar memancing adalah dengan mula membaca. Jilid arahan dan petua mengenai pembelajaran cara menerbangkan ikan boleh didapati di bahagian sukan mana-mana kedai buku atau dalam talian. Kesabaran adalah komponen penting dalam memancing, dan pembelajaran memancing dalam perkara itu. Berapa lama masa yang diambil untuk belajar memancing terbang? Ini bukan sesuatu yang diambil semalaman. Namun apabila anda belajar cara menerbangkan ikan, peluang dan pengembaraan baharu menanti.

Berkesan

Untuk memancing terbang, belajar membuang adalah langkah pertama yang besar, memerlukan latihan dengan perhatian khusus pada masa. Walau bagaimanapun, setelah dicapai, pemancing akan memperoleh keupayaan untuk mempersembahkan gewang tanpa berat (lalat) pada jarak yang mengagumkan tanpa percikan yang mengejutkan ikan dari gewang biasa. Dengan mempelajari cara menerbangkan ikan, akan ada tempat yang seorang pemancing mungkin dapat menunjukkan kepada ikan sesuatu yang belum mereka lihat, walaupun di kawasan yang mempunyai tekanan tinggi.

Cabaran

Bagi kebanyakan orang, proses pembelajaran memancing terbang dilakukan atas sebab ia bukan untuk setiap pemancing. Adakah sukar untuk belajar memancing terbang? Ia bergantung. Seseorang sebahagiannya boleh belajar menerbangkan ikan selepas mengambil asas-asas penting dan mula “air sebat” selepas beberapa minit pengajaran. Tetapi bagi kebanyakan orang, usaha untuk belajar memancing terbang boleh bertahan bertahun-tahun, mungkin juga termasuk pelajaran taktikal memancing terbang yang dipelajari daripada persaingan untuk semua pemancing.

Seronok

Ia juga boleh dikatakan bahawa cara terbaik untuk belajar menerbangkan ikan berkait rapat dengan tempat terbaik untuk belajar memancing ikan: dok atau jeti. Apabila pemancing pemula dibekalkan joran lalat pra-rigged di sini, tiada tuangan terlibat. Cuma longgarkan garisan kecil dan turunkan lalat ke sunfish koperasi yang kelihatan sentiasa mengintai di sekitar struktur. Sebaik sahaja seseorang mengalami sensasi yang dipindahkan oleh tindakan dari salah satu joran yang unik, panjang dan cemeti yang boleh disampaikan walaupun seekor bluegill kecil, mungkin tidak akan berpatah balik: mereka akan belajar menerbangkan ikan.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *