Tiada bot? Tiada masalah! Bagaimana untuk mencari tempat terbaik untuk memancing.

Pernahkah anda cuba mencari tempat untuk memancing tanpa bot, tetapi tidak pasti bagaimana untuk mencari tempat terbaik? Jika ini berlaku untuk anda, anda harus tahu bahawa terdapat petua berguna yang boleh anda gunakan semasa mencari “tempat memancing berhampiran saya, tiada bot”, juga dikenali sebagai tempat memancing pantai.

Semak dengan agensi ikan dan hidupan liar negeri anda

Banyak agensi negeri akan memberikan anda senarai lokasi memancing bank mengikut wilayah atau boleh mengesyorkan lokasi pinggir pantai berdasarkan spesies yang anda ingin memancing.

Lawati taman negeri dan daerah berdekatan.

Pada kali seterusnya anda merancang percutian keluarga, pergi ke taman daerah atau negeri di kawasan anda. Kebanyakan taman ini mempunyai kolam memancing, dok awam atau terletak di laluan air di mana memancing di pantai dibenarkan.

teruskan mata anda terbuka untuk laluan air awam di laluan harian anda.

Anda mungkin terkejut dengan bilangan tempat yang boleh anda temui semasa menjalankan tugas, memandu ke tempat kerja, menunggang basikal anda atau dalam perjalanan untuk melawat rakan. Sentiasa pastikan memancing dibenarkan di mana-mana tempat yang anda temui dan jangan memasuki harta persendirian.

tanya di kedai tempatan anda atau sertai kelab memancing.

Walaupun ramai rakan pemancing anda mungkin berahsia tentang lokasi tertentu, kebanyakannya bersedia untuk berkongsi maklumat umum tentang laluan air di kawasan tempat memancing di pantai dibenarkan.

Dengar laporan perikanan tempatan.

Adakah mana-mana stesen radio atau rangkaian televisyen dalam komuniti anda termasuk pengaturcaraan luar? Adakah terdapat podcast memancing tempatan yang boleh menawarkan nasihat tentang tempat memancing tanpa bot? Laporan memancing tempatan boleh menjadi sumber maklumat yang hebat.

Memancing tanpa bot, dari pantai atau pantai, tidak bermakna anda tidak akan berpeluang menangkap banyak ikan atau ikan bersaiz trofi. Malah, sebaik sahaja anda mendapat lesen memancing dan melakukan penyelidikan “tempat memancing berhampiran saya, tiada bot”, anda mungkin mula mendapat beberapa tangkapan yang sangat besar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *