Thistledown San-Siro mengambil mahkota bahagian A Welsh HOYS

 • Kuda kuda buatan sendiri terus berkuasa di Pameran Kuda Tahun Ini (HOYS) 2022 apabila bahagian Welsh yang konsisten uber A Thistledown San-Siro (Rocky) dan Lucinda Leeming yang berusia 13 tahun mengetuai Persatuan Kuda Kuda Kebangsaan/Baileys Horse yang kompetitif Suapan HOYS Welsh bahagian A akhir.

  HOYS ialah orang yang Rocky, seorang Blackhill Picalo berusia 11 tahun, telah hilang dari CVnya yang luas. Pada bulan Julai, dia memecahkan rekod dengan memenangi perlawanan akhir Welsh bahagian A dan B terbuka dengan Lucinda dan kejuaraan tunggangan pertama Heritage dengan adik lelaki, William, dalam pelana.  Keputusan di HOYS di sini benar-benar tidak dijangka untuk Keluarga Leeming, yang menghasilkan Rocky dari ladang keluarga mereka.

  “Dia berjalan dengan baik untuk saya hari ini,” kata Lucinda. “Kami melakukan segala-galanya dengan dia dan dia dihasilkan sepenuhnya. Kami juga telah melakukan permainan tambahan ke atasnya.”

  Rocky dibeli sebelum wabak dan dia memulakan kerjayanya dengan Sam Roberts.

  “Kami mendapatkannya untuk tahun lepas Lucinda dalam tunggangan pertama tetapi Covid bermakna dia terlepas tahun itu,” kata ibu Diana Leeming. “Kami memutuskan untuk mencuba pemain junior dan pembukaan dan mereka telah berkembang dari kekuatan ke kekuatan. Tahun ini dia memenangi kejuaraan di kejohanan NPS dan BSPS juga.”

  “Kedua-dua Lucinda dan William menunggangnya; Lucinda adalah pelumba teknikal dan William lebih gung ho jadi gabungan bersama berfungsi. Mereka berdua menggodamnya di sekitar ladang dan menghabiskan berjam-jam bersamanya.”

  Penyediaan HOYS Leeming bertentangan dengan norma, seperti yang dijelaskan oleh Diana:

  “Kami melakukan latihan HOYS kami di padang dalam gelap; kami mendapatkan forager dan menyalakan lampu sebelum memainkan muzik, dan itu adalah persediaan HOYS kami.”

  Sarah Parker mendapat tempat kedua dalam bahagian akhir HOYS Welsh A dengan kuda jantan asal Mandy Higgins, Pinewell Storm.

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Langganan laman web Horse & Hound tanpa had. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *