Terangi Cahaya | Temui Kakak kuda yang lumpuh akibat luka di h – StreamZ (UK)

Kami ingin memperkenalkan anda kepada Kakak dan berkongsi beberapa maklum balas yang Ibunya, Fern, menghantar kepada kami selepas menggunakan teknologi StreamZ pada kudanya yang telah mengalami luka yang serius dan berpotensi mengancam nyawa.

Sila ambil perhatian – imej di bawah bukan untuk mereka yang lemah semangat!

“Kami perasan kuda betina kami yang berusia empat tahun datang, yang kami panggil Kakak, sentiasa berbaring apabila kami akan melihat di padang rumput untuk memeriksa kuda. Ini berlaku selama beberapa hari jadi kami berjalan keluar ke padang rumput untuk melihat dengan lebih dekat dan mengetahui apa yang sedang berlaku. Apa yang kami dapati ialah luka besar yang mengerikan di belakang punggungnya. Kami berjaya membangunkannya dan terus membawanya ke bangsal dengan perlahan kerana dia tidak akan mengenakan sebarang beban pada kaki itu dan sangat tempang.

EQU streamz pemulihan luka pada kaki kuda demi luka di padang rumput gambar blog

Dia dilihat oleh doktor haiwan dan kami membersihkan serta merawat lukanya setiap hari selama dua bulan berturut-turut. Jika dia berbaring, sangat sukar untuk membuatnya berdiri semula tanpa memberinya bantuan. Apabila kami membangunkannya, dia digalakkan untuk minum. Kami sentiasa menahannya di kawasan kecil di belakang bangsal. Dua bulan doktor dan memerhatinya hanya berdiri dengan pergerakan yang sangat sedikit, kami berfikir untuk menidurkannya. Pemikiran kami adalah dia tidak akan keluar dengan baik dan jelas tidak berpuas hati dan kesakitan.

Selepas perbualan berpeluang panjang dengan Pengurus Kanada StreamZ, Carly, kami memutuskan untuk mencuba kumpulan EQU StreamZ pada Sister untuk melihat sama ada mereka akan membantu menggerakkan peredaran dan menjadikannya lebih mudah alih. Dengan tiada kerugian, tetapi kuda, kami fikir mari kita cuba. Kami meminjam satu set daripada rakan dan meletakkan jalur EQU StreamZ pada setiap kaki belakangnya. Kami menyimpannya di belakang kandang sekiranya mereka akan terkeluar dan menunggu untuk melihat kesannya.

Dalam masa tiga hari selepas memakai pancaragam, dia bangun, berdiri dan bergerak!! Tiga minggu kemudian, dia bergerak dengan sangat baik sehingga band itu ditanggalkan dan dia dibawa pulang ke padang rumput. Kami memerhatikan dia berlari dan selain sedikit memihak kepada kaki itu, dia bergerak dan berlari seperti biasa dan terus melakukannya sehingga hari ini.

Kakak bergerak dengan sangat baik dengan jalur magnet equ streamz, dia dibawa pulang ke padang rumput.

Dia kini berusia enam tahun dan kini sedang ditunggangi di tempat fidlot. Sehingga hari ini kita tidak tahu apa yang menyebabkan kecederaan ngeri ini. Kami tidak menemui apa-apa di garisan pagar atau padang rumput yang boleh kami salahkan untuk perkara ini jadi ia adalah salah satu ‘misteri kecil kehidupan’.

Kami sangat berterima kasih atas perbualan kami dengan Carly dan selepas melihat hasil Teknologi Streamz secara langsung adalah penyokong hebat Produk Equine anda. Kami juga sama-sama menggunakan gelang tangan baharu anda dan telah melihat hasilnya pada diri kami sendiri!

Dengan rasa syukur,

Barrie dan Fern Long, Kanada.”

Merawat kuda anda selepas luka

Luka, calar dan melecet pada kuda adalah perkara biasa dan setiap pemilik kuda harus mengetahui cara menangani kuda mereka jika mereka tiba-tiba mengalami luka pada kulit mereka.

Acara 3 hari mencabar kuda untuk bersaing seberang tinggi-kursus merentas desa laju dengan pelbagai lompatan padu dan tetap. Ini kadang-kadang boleh membuat luka apabila kuda-kuda melepasinya dengan laju. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan disiplin, mengalami luka jarang berlaku. Dengan kebanyakan kita menggodam kuda pada masa lapang, selalunya di luar bandar, ini juga boleh meningkatkan risiko kuda anda mengalami luka atau melecet.

Walaupun majoriti luka kecil dan hanya memerlukan pembersihan yang cepat, sesetengah luka boleh mengalami komplikasi yang jauh lebih serius dan memerlukan rawatan kecemasan segera. Dalam kes yang lebih teruk, kuda akan menjadi pincang serta-merta.

Luka yang paling biasa dilaporkan berlaku pada anggota badan (kaki) kuda jadi mempunyai senjata pengetahuan yang boleh anda gunakan sekiranya anda berhadapan dengan luka adalah sentiasa dinasihatkan.

Jika luka itu kelihatan seperti lelasan (bukannya luka terbuka) dan anda yakin ia tidak mengatasi struktur otot atau ligamen yang penting – dan tidak kepincangan boleh dilihat – anda boleh memakai pembalut bersih dan memeriksa/dan membersihkan luka setiap 12 jam atau lebih. Jika luka lebih daripada melecet atau anda ragu-ragu, hubungi doktor haiwan anda!

Dalam setiap kes, menguruskan kesejahteraan keseluruhan kuda anda akan menjadi langkah penting untuk proses pemulihan mereka. Rancang diet kuda anda dengan teliti dan pengambilan mineral dan lihat produk tack, seperti Jalur magnet EQU StreamZ, mungkin juga tersedia untuk menyokong pemulihannya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *