Temui tempat terbaik untuk memancing ikan bass di Texas

Negeri Lone Star tanpa ragu-ragu adalah tempat yang sesuai untuk dikunjungi jika anda ingin mencari beberapa tasik memancing bass terbaik di dunia. Terdapat ratusan tasik yang tersedia untuk anda menangkap tangkapan seterusnya dan mengejutkan rakan anda, kerana Texas terkenal dengan memancing trofi bass. Dalam senarai di bawah anda akan menemui 7 tempat terbaik untuk memancing bass di Texas di mana anda pasti akan membawa pulang emas:

1. Garpu Lago

Air ini terdapat dalam senarai baldi setiap pemancing apabila anda bertanya tentang tempat terbaik untuk memancing ikan bass di Texas. Ia terletak di timur Dallas dan sangat popular, dan anda boleh mendapatkan bass largemouth, bass putih, dan juga bass kuning kecil semasa musim sejuk.

2. Lago Sam Rayburn

Juga dikenali sebagai Reservoir Sam Rayburn, ia terletak di Sungai Angelina di Texas Timur. Ikan siakap terbesar yang pernah ditangkap di sini mempunyai berat tidak kurang daripada: 16.8 paun!

3. Lago Falcon

Terletak di Texas Selatan, ia adalah salah satu tasik memancing bass terbaik di Texas dengan 83,654 ekar tasik. Ia sesuai untuk memancing bass largemouth pada musim sejuk.

4. Takungan Ngarai Tercekik

Juga di Texas Selatan, antara Corpus Christi dan San Antonio, anda boleh menemui kawasan tersembunyi ini sesuai untuk memancing yang tenang. Ia adalah salah satu tempat terbaik untuk memancing ikan bass di Texas jika anda mencari cuaca sederhana dan, sudah tentu, bass 5 hingga 10 paun.

5. Takungan Toledo Bend

Dengan 181,600 ekar air yang mengagumkan, takungan ini meliputi sebahagian besar sempadan Texas-Louisiana. Antara tasik memancing bass Texas, tasik ini mempunyai beberapa ikan belang terbaik di negeri ini.

6. Lago Alan Henry

Dengan 2,880 ekar air, ia merupakan salah satu daripada 7 tempat terbaik untuk memancing ikan bass di Texas kerana walaupun saiznya ia adalah rumah kepada sejumlah besar spesies dan spesimen yang telah mencapai trofi untuk saiz mereka.

7. Lago Conroe

Terletak di utara Houston, ia adalah tempat yang sangat popular untuk memancing bass largemouth. Walaupun spesimen yang ditangkap di sini tidak sebesar di tasik lain, bilangan ikan yang banyak menyebabkan anda lebih berkemungkinan menangkap beberapa, yang menjadikannya sesuai untuk pemula.

Selepas menerokai senarai tempat memancing bass terbaik di Texas ini, ambil joran anda dan rancang pengembaraan anda yang seterusnya bersama kami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *