Tempat untuk Pergi di Chicago, Apa yang Perlu Dibawa

Jika anda mendapati diri anda memerlukan beberapa memancing berhampiran Chicago, terdapat banyak pilihan. Angin sering merumitkan memancing Chicago tetapi “Kota Berangin” adalah lokasi yang sesuai kerana berdekatan dengan Tasik Michigan dan anak sungainya yang boleh menampung kepala keluli, salmon Coho dan trout coklat.

Semasa meneliti tempat untuk memancing di Chicago, saya mendapat tahu bahawa terdapat pusat akses memancing bank di beberapa jeti, pelabuhan dan marina untuk dijadikan ikan siakap smallmouth, hinggap kuning dan ikan matahari. Selain itu, pihak Jabatan Sumber Asli Illinois memegang kira-kira 500 “klinik” setiap tahun dengan peluang untuk menangkap ikan keli dan sunfish yang diberi stok. Taman yang mengambil bahagian mungkin termasuk Gompers, Marquette, Columbus dan Douglas, untuk menamakan beberapa.

Arahan asas memancing disediakan tetapi semak dengan jabatan berkenaan tenaga pengajar sukarela dan klinik tambahan untuk kemungkinan arahan memancing. Terdapat juga tangkapan dan lepasan fly fishing berhampiran tapak Chicago untuk stok trout di daerah Lake, Cook, DuPage, dan Will yang berada di dalam atau berhampiran Chicago.

Jika anda mempunyai masa dan cara untuk mengembara lebih jauh semasa pengembaraan memancing terbang Chicago anda, peluang memancing terbang yang indah menanti anda. Kira-kira sejam pemanduan jauhnya pemancing boleh menemui Sungai Kankakee berhampiran Wilmington, di mana anda boleh memancing ikan bass smallmouth (“Da bass,” seperti yang mereka katakan) atau tombak utara, dan Fox Chain of Lakes by Spring Grove untuk beberapa bass largemouth, bluegill, atau muskie, dan anda boleh memancing dari jeti memancing atau bot.

Peralatan memancing terbang yang digunakan semasa memancing terbang bergantung sedikit pada spesies sasaran anda dan saiz air. Batang lalat 5-6 wt, 7 kaki yang ringan akan mencukupi untuk stok trout di sungai kecil dan sunfish, baik, di mana-mana sahaja. Walau bagaimanapun, jika anda mengejar steelhead atau muskies di atas air yang lebih besar, lebih baik anda menaikkannya beberapa saiz. Joran yang lebih panjang dengan lebih banyak tulang belakang akan membantu menyediakan penyerap hentak untuk ikan yang besar dan melompat.

Antara alat pancing lalat anda pastikan anda mempunyai pilihan lalat untuk dibuang untuk beberapa spesies seperti sunfish (corak serangga) dan ikan siakap (corak ikan umpan dan udang karang). Terdapat juga peluang memancing lalat Chicago untuk dram air tawar (corak lalat udang karang atau goby dekat bawah dalam arus), ikan mas (corak serangga) atau muskie (strim gergasi, panjangnya hampir 7 inci).

Adakah anda masih mencari idea tempat lain untuk memancing di Chicago? Lihat peta Interaktif kami untuk mencari tempat memancing berhampiran anda. Anda boleh memilih tempat untuk memancing dan berperahu mengikut poskod, spesies ikan dan banyak pilihan lain.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *