Tempat Terbaik untuk Mengambil Perjalanan Perkhemahan Kayak

Perjalanan perkhemahan berkayak boleh menjadi pengembaraan sederhana yang memberi anda peluang untuk berehat, berehat dan meluangkan masa bersama keluarga anda di luar rumah. Apabila anda ingin mencari tempat yang tenang untuk menyahmampat di tengah-tengah alam semula jadi, jauh dari kesibukan, lihat beberapa tempat percutian berkhemah dan berkayak seperti ini.

Taman Negeri Pulau Brunet, Wisconsin Barat Laut

Taman Negeri Pulau Brunet, di sungai Chippewa dan Fisher, terdiri daripada lebih 1,300 ekar landskap yang indah dan peluang rekreasi. Lagun dan saluran air tawar yang tenang sangat baik untuk memancing kayak dan menonton hidupan liar. Taman ini mempunyai dua tapak perkhemahan (satu dengan elektrik dan satu tanpa), dan menghubungkan ke Old Abe State Trail yang berjalan dari Cornell ke Chippewa Falls. Bawa peralatan perkhemahan kayak anda dan sasarkan pelbagai spesies ikan termasuk tombak utara, walleye, bass smallmouth, ikan keli, crappie dan hinggap kuning.

Taman Negeri Koreshan, Florida Barat Daya

Tempat perlindungan yang aman berhampiran Fort Myers, Taman Negeri Koreshan mempunyai 60 tapak perkhemahan dengan bekalan elektrik dan air, meja berkelah dan cincin api. Perkhemahan berkayak ke Taman Negeri Koreshan memberi anda gambaran sekilas tentang kehidupan komuniti perintis unik yang pernah menjadi rumahnya di tebing Sungai Estero. Memandangkan sungai pasang surut payau menghala ke Teluk Estero, perairannya yang tenang menyediakan persekitaran yang ideal untuk pengembaraan kayak yang menenangkan.

Perkhemahan Nancy’s Boat to Shore, Pennsylvania Tengah

Perkhemahan Nancy’s Boat to Shore, di kawasan tengah Tasik Raystown, sesuai dengan definisi sebenar tempat perkhemahan percutian dan berkayak yang terpencil kerana ia hanya boleh diakses dengan bot. Terletak berhampiran kawasan James Creek dan Aitch Boat Launch, tapak perkhemahan primitif terletak di pinggir pantai dengan maksimum dua khemah setiap tapak perkhemahan. Anda boleh berkayak ikan untuk smallmouth bass, largemouth bass, muskellunge, belang bass dan trout coklat.

Taman Negeri Tomoka, Florida Timur Laut

Perairan Sungai Tomoka terkenal dengan aktiviti berkayak, berkanu, berperahu dan memancing. Tinjauan oleh Institut Penyelidikan Marin Florida telah mengenal pasti 90 spesies ikan yang berbeza di sungai, termasuk dram merah, dram hitam, kepala biri-biri, trout laut berbintik, snook biasa dan tarpon – menjadikannya tempat yang hebat untuk memancing dari kayak. Setiap daripada 100 tapak perkhemahan di taman ini mempunyai meja berkelah, gril, sambungan elektrik dan air.

Jika anda tertanya-tanya tentang kayak terbaik untuk berkhemah, perkara paling penting untuk dipertimbangkan ialah kayak memancing anda sesuai dengan keadaan yang akan anda kayuh. Contohnya, kayak yang lebih pendek dan lebar biasanya lebih baik untuk anak sungai atau sungai. mendayung kerana ia menawarkan lebih banyak kestabilan dan ruang penyimpanan untuk peralatan perkhemahan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *