Tempat Memancing Terbaik di Utah untuk Dilawati dengan Pancing Lalat

Beberapa tempat memancing terbaik di Utah ialah perikanan lalat pita biru yang mampan dengan pemandangan gunung yang menakjubkan dan peluang memancing sepanjang tahun. Walaupun Utah mungkin mempunyai reputasi yang terkenal untuk bermain ski menuruni bukit dan memanjat batu, anda pastinya tidak boleh melepaskan peluang untuk memancing di negeri Rocky Mountain ini juga. Lihat lima tempat menarik untuk memancing di Utah dengan pancing lalat ini.

1. Sungai Hijau

Jika anda belum melawati hamparan Sungai Hijau di bawah Flaming Gorge, anda kehilangan salah satu tempat terbaik untuk memancing di Utah dengan joran lalat. Sungai yang terkenal di dunia ini menyokong populasi besar trout pelangi dan trout coklat. Anda boleh menerbangkan ikan di Green River dari tiga titik akses (Flaming Gorge Dam, Little Hole, atau Indian Crossing) atau melakukan perjalanan terapung dengan pemandu tempatan. Dapatkan beberapa petua tentang masa terbaik untuk memancing ikan trout untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman anda.

2. Sungai Logan

Salah satu aliran trout reben biru teratas di Utah, Sungai Logan muncul keluar dari ngarai ke timur laut bandar Logan. Tiga tampungan di muara Logan Canyon sentiasa dipenuhi dengan ikan trout pelangi, yang bermaksud banyak peluang memancing keluarga musim panas. Pilihan lain ialah mencari tempat yang boleh diakses di sepanjang tiga puluh batu dari Lebuhraya 89 untuk membuang trout sungai dan trout kecut. Pastikan anda menyemak had dan sekatan yang dikenakan, terutamanya di bahagian atas sungai.

3. Sungai Provo

Satu lagi tempat memancing terbaik di Utah dengan sebutan reben biru ialah Sungai Provo. Provo telah mendapat tempat dalam senarai tempat terbaik untuk memancing dengan joran lalat kerana akses memancing sejauh 15 batu, penetasan serangga yang banyak, pemandangan Gunung Timpanogos, dan populasi ikan trout coklat dan pelangi yang berkembang pesat. Provo Tengah dan Bawah mengekalkan aliran yang konsisten sepanjang tahun, menyediakan peluang memancing lalat kering, nimfa dan streamer.

4. Sungai Fremont

Jika anda tertanya-tanya di mana untuk memancing dengan joran lalat di Utah Selatan, jangan lepaskan destinasi memancing lalat ini. Lokasi terpencil dan perairan memancing terbang yang produktif di sini menjadikan Sungai Fremont tempat yang sesuai untuk pemula. Salah satu kawasan yang paling kurang tertekan terletak hanya beberapa batu di bawah empangan, berhampiran Takungan Mill Meadow.

5. Sungai Weber

Anda boleh memandu hanya 20 minit ke timur laut Park City untuk melawat Sungai Weber, salah satu perikanan reben biru yang terkenal di Utah Utara. Walaupun air ekor di bawah Tasik Rockport terkenal sebagai wilayah utama ikan trout coklat liar, memancing di Sungai Weber juga boleh memberi peluang kepada pemancing untuk menangkap ikan pelangi dan kerang.

Memandangkan anda mempunyai senarai berguna untuk lima destinasi memancing terbang yang luar biasa, mula merancang pengembaraan ke salah satu tempat memancing terbaik di Utah. Semak peraturan memancing terbang terkini dan dapatkan maklumat lesen memancing Utah sebelum anda pergi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *