Tempat Memancing Sungai Chicago yang panas untuk dilawati

Kredit www.fishing-headquarters.com

Kebanyakan daripada 2.7 juta orang yang tinggal di Chicago menikmati memancing air tawar. Mereka tidak perlu bertanya di mana untuk memancing kerana terdapat lebih daripada sedozen tempat yang hebat berkumpul di sekitar sudut barat daya Tasik Michigan. Pemancing tegar ini menangkap banyak spesies yang berbeza, dan anda juga boleh. Berikut ialah 4 tempat yang menawarkan peluang memancing Chicago, Illinois yang hebat.

Sungai Chicago

Sungai Chicago adalah menarik, dan sejauh tempat memancing sungai Illinois, terdapat 156 batu untuk memancing. Walaupun purata kedalaman adalah 10 kaki, bahagian sungai adalah dua kali lebih dalam. Pemancing kebanyakannya menangkap largemouth, calico dan bass rock, bluegill dan ikan mas. Tip memancing di sungai termasuk jambatan di sepanjang North Shore Channel terutamanya di sekitar kawasan saliran yang menyebabkan ikan berkumpul. Ramai pemancing menggemari empangan limpahan berhampiran River Park, jadi ia boleh sesak. Tidak kira, memancing Sungai Chicago termasuk pelbagai anak sungai. Petua memancing sungai yang penting; dengan ikan bergerak secara bermusim, anda juga perlu bergerak.

Pelabuhan Montrose

Masa musim bunga ikan salmon dan bau Coho berada di sekitar sehingga air menjadi suam, dan kemudian ia akan digantikan dengan ikan panfish, ikan siakap kecil dan ikan mas. Salmon King dan Coho kembali pada musim luruh bersama dengan trout coklat besar dan kepala keluli.

Pelabuhan Diversey

Jika air dibuka pada musim sejuk, anda akan dapati hinggap, ikan panfish dan trout di sekeliling tepi. Drum air tawar yang dikenali sebagai Sheephead dan panfish adalah perkara biasa semasa musim bunga dan musim panas. Salmon, steelhead dan trout coklat kembali dari September hingga Disember.

Tasik Serigala

Tasik ini merupakan perikanan air suam yang hebat, dengan ikan siakap besar dan kecil, bluegill, sunfish dan crappie sebagai sasaran utama. Walleye, muskie hibrid dan tombak utara secara rutin ditangkap seperti kepala lembu, ikan mas dan tombak utara.

Beli lesen memancing Illinois dan tekan air. Memancing musim luruh mewakili beberapa memancing air tawar terbaik Chicago pada tahun ini.

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *