Tempat Memancing Kegemaran Kanak-kanak Tidak Akan Lupa

Siaran ini ditaja oleh Take Me Fishing™ tetapi semua pendapat adalah saya sendiri.

Semasa di Montana kami tahu kami ingin meluangkan sedikit masa memancing. Kanak-kanak suka memancing, dan kami semua suka berada di atas air. Montana ialah tempat yang bagus untuk mencari aktiviti untuk kanak-kanak dan menikmati hari di luar rumah.

Kami juga melawat Muzium Persatuan Sejarah Negeri Montana, yang mempunyai pameran keseluruhan tentang memancing di negeri Montana, lengkap dengan pancing, peralatan dan seni lama.

Semasa tinggal di Helena, kami mencari dan menemui tapak web Take Me Fishing ™ untuk Tempat Memancing dan Berperahu Terbaik 2017. Senarai ini mempamerkan tempat memancing terbaik di seluruh negara, seperti yang dipilih oleh selebriti, atlet dan pakar memancing. memancing. Laman web ini juga menawarkan peta interaktif, yang membantu anda mencari tempat memancing dan berperahu terbaik berhampiran anda. Kami menyedari bahawa kami hanya beberapa minit dari salah satu tempat itu, yang dipanggil Canyon Ferry.

1-Dimana-untuk-memancing-peta640.jpg

Canyon Ferry ialah takungan buatan manusia dengan Sungai Missouri mengalir dan dipenuhi dengan trout pelangi, tombak utara, burbot dan walleye.

2-Ikan-spesies640.jpg

Kami menuju ke takungan dan membeli lesen memancing kami. Di laman web Take Me Fishing ™ anda juga boleh membeli lesen memancing anda dalam talian. Di sesetengah negeri, kanak-kanak di bawah umur 12 tahun tidak memerlukan lesen memancing.

Kami menaiki bot bersama pemandu memancing yang mengajar kami tentang memancing di Canyon Ferry. Setiap daripada kami mempunyai pancing dan kami semua sedang mencari untuk menangkap kami #FirstCatch pada hari itu! Bot itu mempunyai skrin di mana kita boleh melihat di mana ikan berada. Kami menghabiskan sepanjang petang memancing di sekitar Canyon Ferry.

4-Memancing-dengan-kanak-kanak640-(1).jpg

Kira-kira sejam kemudian, Jackson merasakan tarikan pada talinya, memusingkannya ke gelendongnya, dan sangat teruja kerana ia adalah ikan pertamanya. Kami menggunakan alat Take Me Fishing ™ Fish Finder untuk mengetahui tentang jenis ikan yang boleh kami temui di dalam takungan. Jackson telah menangkap ikan trout pelangi sepanjang 12 inci, dan rupa keterujaan dan pencapaian di wajahnya sangat comel. Ia adalah sesuatu yang tidak akan kami lupakan! Dia terus menjerit, “Saya menangkap ikan, saya menangkap ikan, itu ikan pertama saya!”

3-Kid-fishing-firstcatch640.jpg

Kira-kira 20 minit kemudian, gadis-gadis itu menangkap dua walleye kecil sepanjang kira-kira 6 inci. Anda perlu berhati-hati dengan walleye kerana sirip atas benar-benar berduri. Pemandu pancing kami berkata, dia selalu memasukkan ikan kecil ke dalam air kerana masih muda.

Amelie ingin menyimpan ikan yang ditangkapnya, tetapi kami meletakkannya kembali ke dalam air, kerana kami tidak mempunyai tempat untuk memasaknya di hotel. Ethan mencadangkan kita membakarnya dalam gelombang mikro. Yum!

6-Gadis-memancing-di-bot640.jpg

Kami menghabiskan masa kira-kira tiga jam menjelajah di sekitar Canyon Ferry. Kami suka berada di atas air dan menangkap pelbagai jenis ikan. Memancing adalah sangat menarik dan merupakan peluang yang baik untuk menghabiskan masa berkualiti bersama keluarga anda.

5-Memancing-dengan-kanak-kanak640.jpg

Kami berharap dapat mencari lebih banyak masa untuk memancing dan belayar pada perjalanan seterusnya ke Alaska bulan depan. Ia merupakan pengalaman yang hebat untuk kami sekeluarga dan pada masa yang sama mendidik. Kami mahu pergi memancing lagi!

Sudahkah anda membawa anak-anak anda memancing? ia sangat lucu, apabila anda melakukannya, kongsi tangkapan pertama anda dengan hashtag #FirstCatch dan kongsi pengembaraan anda dengan kami!


Anda mungkin juga berminat

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa & Paul Hunt

Vanessa dan Paul Hunt ialah pasangan suami-isteri yang mengembara ke seluruh dunia sepenuh masa bersama empat anak mereka, bersekolah dunia semasa mereka pergi. Mereka suka menjalani kehidupan pengembaraan dan belajar semua yang mereka boleh bersama-sama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *