Tasik Memancing Terbaik di Taman Negara Glasier

Apakah tasik memancing terbaik di Taman Negara Glasier, anda bertanya? Bagaimana dengan sungai atau sungai yang terbaik? Senang kacang…. Tidak. Inilah sebabnya.

Tiada tempat yang menggambarkan pengalaman memancing Montana lebih daripada Taman Negara Glacier, dengan lebih daripada satu juta ekar tanah (lebih 90 peratus hutan belantara), 2,865 batu air di 531 anak sungai, 762 tasik (hanya 131 daripadanya mempunyai nama sebenar), dan dua puluh -empat spesies ikan, lapan belas daripadanya adalah asli.

Walaupun Taman Negara Glasier dilihat oleh ramai orang sebagai ahli sistem Taman Negara yang paling menarik di empat puluh lapan negeri yang lebih rendah, ia tidak selalunya dirujuk sebagai hotspot memancing, sebahagiannya kerana sifat alam belantara dan fakta bahawa memancing dibayangi. oleh glasier, gunung, lembah dan hidupan liar (mengecut) taman.

Jadi, adakah memancing yang baik di Taman Negara Glasier? Jawapannya bergantung pada ke mana anda pergi dan bila dan apa yang anda memancing, dan berapa banyak masa yang anda perlu luangkan untuk memancing di Taman Negara Glasier. Jika anda boleh melalui jalan tanah dan sampai ke perairan pedalaman ia boleh menjadi agak baik. Rainbow dan cutthroat trout adalah makanan utama, tetapi bull trout, tasik trout, grayling, kokanee, whitefish dan spesies lain wujud.

Glasier menampilkan perairan murni yang dilahirkan dalam salji gunung yang mencair dan tumbuh dari titisan yang tidak dinamakan ke sungai, sungai dan tasik yang terkenal. Beberapa sungai, dan terutamanya Flathead dan Missouri, terkenal dengan memancing ikan trout mereka. Namun begitu banyak tasik, walaupun menakjubkan, kurang mendapat perhatian, dan adalah sia-sia untuk mencadangkan apakah tasik nelayan terbaik di Taman Negara Glasier melainkan anda tahu di mana dan bila anda akan melawat dan sejauh mana anda mampu mencapai beberapa perairan yang lebih terpencil.

Perkhidmatan Taman Negara menyediakan maklumat am tentang memancing Taman Negara Glasier, dan anda dinasihatkan untuk mengetahui tentang sekatan, perairan tertutup, permit berperahu, kebimbangan spesies invasif dan banyak lagi sebagai persediaan untuk sebarang lawatan. The Laman web Taman Negara Glacier ialah kumpulan maklumat yang baik, dan salah satu taman negara terbaik yang pernah saya lihat.

Nasihat untuk Melawat Glasier

Pertimbangkan untuk mendapatkan panduan

Dapatkan panduan jika anda bukan pemancing pakar dan pemancing/pelawat pedalaman yang berpengalaman.

Jaga-jaga

Fahami bahawa anda berada di padang belantara dan di negara beruang, dan semua langkah berjaga-jaga yang diperlukan.

Pertimbangkan masa dalam setahun

Tidak kira di mana anda memancing di Montana, masa dalam tahun dan cuaca memainkan peranan utama dalam kejayaan. Air larian yang besar pada akhir musim bunga hingga pertengahan musim panas boleh menjejaskan tempat dan cara memancing.

Ia mungkin sibuk

Bersedia untuk syarikat manusia. Lawatan di Glasier telah meningkat dengan ketara. Ini mungkin hutan belantara, tetapi anda tidak akan keseorangan.

Dapatkan Lesen Memancing

Walaupun tiada keperluan lesen memancing untuk Taman Negara Glasier, anda juga harus mendapatkan lesen memancing Montana untuk menyokong usaha pemuliharaan di negeri ini dan sekiranya anda akan memancing di tempat lain di luar Glasier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *