Tasik Memancing California

California adalah digembar-gemburkan sebagai mempunyai lebih 400 tasik rekreasi. Itu menjadikan banyak tasik memancing California, tasik bot California, tasik perkhemahan California dan tasik lompat batu California. Atau apa sahaja yang “mengapungkan bot anda.”

Salah satu perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila berada di pantai barat ialah membiasakan diri dengan peraturan memancing California. Kesemuanya 91 muka surat. Ini adalah sumber maklumat lokasi memancing yang hebat, serta butiran penting kandungannya boleh membantu mengelakkan anda daripada masalah.

Sebagai contoh, mengikut peraturan memancing California 2020, 4 Julai dan 5 September ialah hari memancing percuma. TETAPI, jika anda memancing ikan salmon di sungai tertentu, atau kepala keluli atau sturgeon di mana-mana sahaja, walaupun anda berumur di bawah 16 tahun dan/atau memancing pada salah satu hari memancing percuma yang ditetapkan, anda mesti membeli dan memulangkan “kad laporan”.

Ia juga penting untuk mempelajari peraturan perairan setiap daerah seperti semasa memancing ikan trout. Beg harian trout dan had pemilikan sangat berbeza semasa musim trout California. Sesetengah lokasi memancing air tawar membezakan antara trout penetasan dan trout liar, seperti yang ditetapkan oleh kehadiran atau ketiadaan sirip adiposa. Sesetengah tempat ditangkap dan dilepaskan hanya dengan gewang tiruan dan cangkuk tanpa barbles. Malah ada kawasan di mana pelepasan aliran air menjejaskan jika memancing dibenarkan.

Spesies lain boleh didapati di tasik memancing California seperti ikan keli, crappie dan bluegill. Clear Lake, yang terkenal kerana menghasilkan bass largemouth yang besar, malah membuat senarai Bassmaster “100 Best Bass Lakes.” Bergantung pada pilihan dan pilihan memancing air tawar anda di California, anda boleh memancing “tasik trout” yang juga mengandungi bass (Takungan Melones Baru, Takungan Los Vaqueros) atau anda boleh memancing “tasik bes” yang juga mengandungi trout (Tasik Shasta, Tasik Diamond Valley , Takungan Bar Bullard). Dalam mana-mana perikanan silang ini, kotak tackle anda harus mengandungi umpan renang besar yang menyerupai trout. Bukan orang sahaja yang suka makan trout penetasan berstok.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *