‘Syukurlah anda tidak dapat mendengar bahasa saya’: fly-tipper ditangkap basah oleh penunggang

 • Seorang penipu lalat yang dihadapkan oleh sekumpulan penunggang ketika dia cuba membuang beg sampah ke dalam parit telah dikenakan denda £738.

  Penunggang itu merakam aksi lelaki itu pada kamera topi ketika mereka pulang ke rumah di Great Brickhill, Buckinghamshire, pada 15 Julai. Rakaman itu dihantar ke Majlis Buckinghamshire, yang mengambil tindakan.  Eve Atkins, yang merupakan penunggang utama tiga tongkol muda George, adalah orang pertama yang melihat apa yang dilakukan lelaki itu. Ibunya Pauline Curtis, di belakang pada Spike, memakai kamera itu.

  “Syukurlah, ibu saya cukup jauh sehingga anda tidak dapat mendengar bahasa saya!” Hawa memberitahu H&H.

  “Anda sentiasa bertemu pemandu dan pejalan anjing dan anda perlu bertolak ansur; Saya selalu berkata kepada liveries supaya sopan, senyum dan jangan bersumpah – tetapi itulah yang saya lakukan. Saya mungkin telah memanggilnya beberapa nama dan menyuruhnya meletakkannya semula di dalam kenderaannya.”

  Rakaman itu menunjukkan lelaki itu mengambil beg sampahnya dan memasukkannya semula ke dalam vannya.

  “Dia sangat lemah lembut, dan meminta maaf,” kata Eve. “Tetapi ia adalah tempat yang sangat ganjil untuk berhenti; di selekoh buta – saya fikir dia telah rosak apabila saya mula-mula melihatnya.”

  Eve menghubungi polis untuk melaporkan kejadian itu dan diarahkan kepada majlis. Pada 12 Oktober, lelaki itu didenda.

  Gareth Williams, ahli kabinet Majlis Buckinghamshire untuk perubahan iklim dan alam sekitar, berkata: “Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada penunggang kuda yang menyaksikan dan merakam kejadian yang menjebak ini. Mereka benar-benar kecewa melihat seseorang membuang sisa di lorong desa dan datang kepada kami dengan bukti video yang membawa kepada pendakwaan yang berjaya.

  “Kami pastinya tidak menjangkakan sesiapa akan berdepan dengan fly-tippers, tetapi kami akan meminta saksi untuk memberikan pendaftaran kenderaan kepada kami supaya kami boleh menyiasat sebarang kejadian. Orang ramai boleh melaporkan tip lalat di Buckinghamshire kepada kami dalam talian dengan melawati FixMyStreet.”

  Tambahnya, sampah yang dibuang di tanah persendirian perlu dilaporkan kepada pemilik tanah yang bertanggungjawab.

  Eve berkata proses itu pantas, dan dia berharap denda itu boleh mengurangkan potensi lalat yang lain.

  “Saya tidak fikir sesiapa yang melihatnya akan membiarkan dia terus melakukannya,” tambahnya. “Terutama seseorang yang terpaksa mengutip sampah di seluruh ladang.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Berikut ialah perkara yang perlu dilakukan jika anda menghadapi lalat terbalik semasa keluar dengan kuda anda

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *