Spesies Ikan Florida untuk Sasaran apabila Memancing pada bulan Februari

Selain meraikan kekasih kami dan menghormati presiden kami yang lalu, anda mungkin ingin merancang perjalanan ke Florida dan pergi memancing pada bulan Februari. Terdapat banyak spesies ikan air tawar dan air masin yang boleh anda sasarkan di Negeri Sunshine bulan ini. Malah, anda boleh mengalami beberapa memancing terbaik pada bulan Februari apabila melibatkan empat spesies khususnya.

Spesies Air Tawar

Memancing di Florida pada bulan Februari boleh menjadi hebat jika anda melawat tempat air tawar seperti Tasik Istokpoga, Tasik Okeechobee dan Tasik Talquin. Ketiga-tiga tasik ini terkenal dengan populasi yang baik bagi bass largemouth dan crappie hitam.

Largemouth Bass

Bergantung pada cuaca dan suhu air, memancing bass pada bulan Februari boleh menjadi antara yang terbaik yang anda akan alami sepanjang tahun. Di kebanyakan tasik Florida Selatan, bass largemouth akan mula bertelur pada awal tahun ini. Cuba tuangkan cacing plastik lembut dalam warna tembikai atau junebug di kawasan cetek berhampiran tumbuh-tumbuhan pinggir pantai.

Crappie Hitam

Crappie hitam, juga dikenali sebagai hinggap berbintik atau bintik, ialah spesies cuaca sejuk kegemaran ramai pemancing air tawar Florida. Anda akan mendapati bahawa kumpulan Black crappie biasanya bergerak dari air yang lebih dalam ke kawasan yang lebih cetek (dari 3 hingga 8 kaki) untuk bersarang semasa musim sejuk. Cuba gunakan jig 1/16 hingga 1/8 auns dalam warna terang seperti chartreuse dan merah jambu.

Spesies Air Masin

Jika anda tertanya-tanya bila hendak memancing seattrout atau kepala biri-biri, perlu diingat bahawa memancing pada bulan Februari untuk kedua-dua spesies air masin ini biasanya agak berbaloi. Sebastian Inlet dan Mosquito Lagoon boleh menjadi dua tempat yang produktif untuk menangkap serotout besar dan kepala biri-biri sepanjang tahun ini.

Seatrout Berbintik

Memandangkan musim sejuk di Florida secara amnya bermakna langit yang lebih jernih dan air yang lebih jernih, anda boleh mengalami beberapa memancing terbaik pada bulan Februari jika anda menyasarkan seatrout berbintik. Secara umumnya, lebih jernih air, lebih baik tindakan seatrout. Cari lubang pasir di tepi flat rumput, dan kemudian gunakan alat berputar ringan untuk membebaskan udang hidup dalam arus.

kepala biri-biri

Walaupun kepala biri-biri boleh ditangkap sepanjang tahun di negeri Florida, anda akan mendapat peluang terbaik untuk menangkap kepala biri-biri yang lebih besar semasa musim sejuk. Cuba gunakan jig berujung udang (¼-auns) untuk memancing berhampiran jambatan, cerucuk, dok atau bar tiram. Ingatlah bahawa spesies ini cenderung untuk mengunyah atau menggigit umpan sebelum memakannya, jadi elakkan keinginan untuk bergolek apabila anda merasakan beberapa gigitan atau ketukan pertama pada talian anda.

Sudah tentu, terdapat perjalanan memancing luar pesisir air masin yang boleh anda lakukan pada bulan Februari juga. Contohnya, jika anda mencari dalam talian untuk “Florida Keys memancing Februari,” anda akan menemui banyak maklumat tentang ikan layar, kingfish dan tenggiri Sepanyol — hanya beberapa sebab lagi untuk membeli lesen memancing Florida dan memukul air!


Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *