Spark Bird: Drew Lanham Terbang

Nota Burung®

Spark Bird: Drew Lanham Terbang

Ditulis oleh Mark Bramhill

[Music: Hash Out by Blue Dot Sessions]

Mark Bramhill: Ini ialah BirdNote.

Ornitologi terkenal dan penulis J. Drew Lanham obsesi terhadap burung bermula sejak dia masih kecil, ingin menyertai mereka di langit.

J. Drew Lanham: Ingin mempunyai pengalaman semacam itu yang tidak terikat, tidak terikat dari dua kaki kecil saya. Bukan sekadar dapat berlari, tetapi dapat kehilangan batasan tersebut dan terbang.

[Wing flaps, QP13 1646]

Saya menghabiskan banyak masa dengan sayap kadbod. Saya menghabiskan banyak masa dengan payung, cuba terapung seperti Mary Poppins. Ia sentiasa cuba untuk mengalahkan graviti. Anda akan rasa, Ya Tuhan, ia akan berlaku, ia akan berlaku. Tetapi graviti sentiasa menang.

Mark Bramhill: Selepas setiap percubaan yang tidak berjaya, Drew memikirkan apa yang salah, mengulangi reka bentuknya.

J. Drew Lanham: Mungkin sayapnya tidak cukup besar. Jadi jika saya bernasib baik, terdapat beberapa kotak besar, seperti, anda tahu, kotak perkakas. Lelaki, selepas anda selesai bermain dalam itu, selepas ia adalah sebuah gua, maka anda boleh memotongnya dan anda mempunyai sayap yang besar ini yang anda boleh ikat ke lengan anda. Dan saya akan memutuskan, apa yang akan berkesan adalah jika saya boleh mendapatkan sedikit angin di bawah sayap saya, jadi saya perlu mendaki lebih tinggi. Dan jika ada timbunan jerami yang mudah atau mungkin bumbung rumah, saya akan melompat dan saya akan terbang. Dan, syukur untuk saya, satu-satunya perkara yang pernah patah ialah tulang selangka dan ego yang lebam.

Mark Bramhill: Drew akhirnya berputus asa untuk cuba terbang – tetapi dia tidak pernah berhenti menyayangi burung. Untuk BirdNote, saya Mark Bramhill.

###

Penerbit Kanan: John Kessler
Pengarah Kandungan: Allison Wilson
Penerbit: Mark Bramhill
Penerbit Bersekutu: Ellen Blackstone
Pengeluar Urusan: Conor Gearin
Kepak sayap, Quiet Planet 13-1646, dirakam oleh Gordon Hempton.
Bunyi burung disediakan oleh The Macaulay Library of Natural Sounds di Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York.
Tema BirdNote telah digubah dan dimainkan oleh Nancy Rumbel dan John Kessler.
© 2021 BirdNote Disember 2021 Narator: Mark Bramhill

ID# sparkbird-13-2021-12-17 sparkbird-13

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *