Spark Bird: Burung dari Bas

Nota Burung®

Spark Bird: Burung dari Bas

Ditulis oleh Mark Bramhill

Ashley Ahearn: Ini ialah BirdNote.

Kelsen Caldwell: Nama saya Kelsen Caldwell, dan saya memandu bas untuk ke King County Metro.

Sebagai pemandu bas, jadual anda agak penting. Kadang-kadang anda terlambat, dan tiada apa yang boleh anda lakukan mengenainya. Dan kemudian kadang-kadang, anda sebenarnya akhirnya berlari dengan pantas.

Saya memandu laluan dan saya terus berlari laju, dan kemudian saya akan berhenti ke tepi jalan. Saya hanya akan agak, seperti, memutar-mutar ibu jari saya, bimbang tentang apa yang penumpang saya fikirkan, dan saya ingin mencari sesuatu untuk mengisi fikiran saya. Jadi saya mula mencari burung sebagai hobi saya.

Seperti, oh wow, seperti, lihat itik itu dan kemudian, oh! Lihatlah burung gagak itu. Dan kemudian, itu adalah titik permulaan yang pelik untuk menjadi lebih berminat, seperti, mengapa burung pergi ke sini pada waktu ini dan di mana mereka melepak? Atau seperti apa yang membolehkan burung itu, seperti, tinggal di sini semasa musim sejuk?

Ashley Ahearn: Memandu laluan yang sama melalui Seattle setiap hari, Kelsen perasan apabila burung baru kembali dengan penghijrahan musim bunga, dan bagaimana burung gagak akan terbang untuk bertenggek bersama pada waktu malam. Sekarang, tidak kira di mana Kelsen berada, mereka melihat burung di mana-mana. Sebaik sahaja anda mula memberi perhatian kepada burung, sukar untuk berhenti.

Kelsen Caldwell: Walaupun saya akan, fikirkan anda… Saya, suka, tetap mata saya di jalan raya, jelas – sebahagian besar daripada kerja saya.

Ashley Ahearn: Untuk BirdNote, saya Ashley Ahearn.

###
Penerbit: John Kessler
Penerbit Eksekutif: Sallie Bodie
Penerbit Urusan: Jason Saul
Editor: Ashley Ahearn
Penerbit Bersekutu: Ellen Blackstone
Penolong Penerbit: Mark Bramhill
Pencerita: Ashley Ahearn
Muzik: “Organum” oleh Quentin Sirjacq (daripada album Companion)
Tema BirdNote telah digubah dan dimainkan oleh Nancy Rumbel dan John Kessler.
© 2019 BirdNote Oktober 2019/2021

ID# sparkbird-01-2019-10-03 sparkbird-01

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *