Simpulan Memancing Air Masin Yang Anda Tidak Pernah Dengar

Terdapat simpulan memancing air masin yang anda pernah ikat ratusan kali atau sekurang-kurangnya pernah anda dengar; seperti simpulan gelung tidak tergelincir, simpulan simpul yang dipertingkatkan, dan simpulan uni. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa simpulan air masin yang mungkin belum sampai ke radar pengikat simpulan anda. Lihat lima simpulan memancing air masin yang patut diberi perhatian, tetapi mungkin tidak dikenali, yang patut dipelajari cara mengikat.

Alberto Knot. Simpulan penghubung baris ke baris ini dinamakan sempena pelancar luncur legenda Alberto Knie. Juga dikenali sebagai Simpul Albright Modified, ia berguna untuk mengikat tali pancing dengan diameter berbeza, seperti fluorocarbon atau perambut mono pada tali pancing berjalin. Ketahui cara mengikat Alberto Knot.

Simpul Hitch Labah-labah. Walaupun Spider Hitch mungkin tidak sepopular Bimini Twist, ramai pemancing menganggapnya lebih pantas dan mudah untuk diikat. Memandangkan simpulan ini membentuk garisan berkembar, Spider Hitch adalah simpulan yang baik untuk digunakan semasa memancing dengan mata kail atau perambut yang lebih berat. Ketahui cara mengikat Simpul Hitch Labah-labah.

• Simpul Kecantikan Langsing. Simpul Kecantikan Slim adalah satu lagi simpul pancing yang kurang dikenali yang digunakan untuk menyambung garisan diameter atau bahan yang berbeza. Pemancing tarpon air masin kerap menggunakan simpulan ini kerana ia kuat dan agak mudah untuk diikat. Ketahui cara mengikat Simpul Kecantikan Langsing.

Simpul Jam San Diego. Jam San Diego ialah simpulan terminal yang amat berguna untuk mengamankan gewang atau jig berat kepada ketua anda. Pemancing di luar pantai California mula menggunakan simpulan ini sebagai cara yang boleh dipercayai untuk mengikat jig tuna yang besar. Disana ada empat langkah mudah terlibat dalam mengikat Simpul Jam San Diego, jadi ia adalah simpulan yang cepat dan mudah untuk dipelajari.

Simpulan Adil Dunia. Satu lagi simpulan tackle terminal yang mudah diikat untuk menyambungkan tali pancing anda ke putaran atau gewang. The Simpulan Adil Dunia sesuai dinamakan selepas diperkenalkan di Knoxville World’s Fair pada tahun 1982.

Memandangkan anda kini mempunyai beberapa simpulan memancing air masin baharu yang boleh anda gunakan pada kali seterusnya anda membuang tali ke lautan, jangan lupa pastikan lesen memancing air masin anda dikemas kini. Mempraktikkan simpulan memancing baharu, penyelenggaraan peralatan memancing dan memperbaharui lesen memancing anda adalah perkara yang bagus untuk dilakukan apabila anda mempunyai masa lapang pada musim sejuk ini.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *