Simpul Memancing Terbang: Simpulan Gelung Tidak Licin

Hai peminat memancing! Ia adalah Debbie Hanson untuk takemefishing.org, dan hari ini kita akan belajar cara mengikat simpulan ketiga dalam siri kami mengenai simpulan pancing lalat — simpulan gelung tidak tergelincir. Ini adalah simpulan yang bagus untuk digunakan untuk mengikat lalat anda kepada ketua anda. Ia sangat mudah, ini sahaja yang perlu anda lakukan.

Mengikat Simpulan Gelung Tidak Licin

1. Ambil garisan perambut anda dan ikat serta simpulan atas tangan beberapa inci dari hujungnya.

2. Dari situ anda akan mengambil hujung tag anda dan meluncurkannya melalui mata cangkuk atau terbang anda.

3. Kemudian anda akan mengambil hujung tag dan menjalankannya kembali melalui gelung yang anda buat dengan simpulan atas tangan anda.

4. Dari sana, balut hujung tag garisan anda di sekeliling hujung berdiri dua atau tiga kali, dan kemudian kembali melalui gelung yang anda buat dengan simpulan atas tangan anda.

5. Ketatkan kedua-dua hujung tag dan hujung berdiri garisan anda supaya simpulan gelung tidak tergelincir anda bagus dan selesa. Kemudian, anda hanya akan memotong mana-mana baris yang tinggal pada hujung teg anda.

 

Dan begitulah — simpulan gelung tidak tergelincir anda! Ini adalah salah satu simpul pancing lalat yang paling popular untuk digunakan kerana ia memberikan banyak gerakan kepada lalat atau gewang anda, ia membolehkan ia bergerak dengan bebas melalui lajur air. Ini adalah simpulan yang bagus untuk dipelajari dan digunakan… dan ia sangat mudah. Jadi, itu sahaja! Garisan ketat dan selamat memancing! Jangan lupa untuk melawati takemefishing.org, sumber sehenti anda untuk semua perkara memancing dan berperahu.

Sekarang setelah anda tahu cara mengikat simpulan gelung tidak licin supaya anda boleh mengikat lalat anda pada ketua anda, ketahui tentang lalat permulaan terbaik untuk digunakan dalam perjalanan memancing air tawar anda.


Anda mungkin juga berminat

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson ialah seorang penulis luar yang memenangi anugerah, penyokong memancing sukan wanita, pemegang rekod dunia IGFA, dan pemandu air tawar yang tinggal di Florida Barat Daya. Kerja bertulis Hanson telah muncul dalam penerbitan seperti Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine, dan USA Today Hunt & Fish. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kerjanya, lawati shefishes2.com atau ikuti dia di Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *