Shilstone Rocks Thunderbird menang dengan Willow Brogan

 • Shilstone Rocks Thunderbird mengulangi persembahan sempurna untuk mendaratkan kedua-dua gelaran Horse of the Year Show (HOYS) M&M utama, diikuti dengan penghormatan kejuaraan mini M&M Colne & The McNeil Family HOYS untuk pelumba mudanya Willow West, pemilik Brogan West dan pengendali/pengeluar John Harvey, untuk tahun kedua berturut-turut.

  Gelding Dartmoor berusia 12 tahun yang konsisten adalah oleh Shilstone Rocks Atlantic Gale dan keluar dari Shilstone Rocks Snowbird. Pasukan ini layak untuk HOYS pada pertunjukan Showing Register Summer dan di sini, mereka mempersembahkan persembahan yang santai dan mengalir untuk memukau para juri buat kali kedua di arena Topspec.  “Sangat bagus untuk melakukan aksi berganda,” kata Brogan. “Dia adalah kuda poni yang tulen. Dia benar-benar hanya melakukan lunge selama 15 minit pagi ini dan dia telah masuk dan mengharungi suasana itu selepas memenangi kejuaraan tahun lepas. Kami benar-benar tidak boleh meminta lebih daripada dia.”

  Kuda kuda itu jelas seorang guru sekolah sejati kerana dia telah mengajar penunggangnya yang berusia lima tahun, Willow untuk menunggang.

  “Dia adalah kuda yang hampir sempurna – dia menggigit saya agak banyak dan tidak suka berdiri apabila ditanya – tetapi jika bukan kerana perkara itu, dia benar-benar akan menjadi 100% sempurna,” ketawa Brogan. “Willow juga membawanya menaiki tunggangan yang menyeronokkan serta pelajaran menunggangnya, jadi dia begitu tulen. Saya fikir dia benar-benar perlu tinggal bersama kami selama-lamanya.”

  Simpanan dimenangi pemenang kejohanan tunggangan pertama, Lotuspoint Cassius, skewbald Shetland gelding berusia 15 tahun yang ditunggangi oleh Lilly Ahern-Lee.

  Anda mungkin juga berminat…

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *