Seruan untuk perubahan kepada undang-undang doktor haiwan dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • Seruan mendesak untuk perubahan undang-undang

  Perubahan segera diperlukan kepada Akta Pakar Bedah Veterinar yang “lapuk”, kata profesional veterinar – kerana panggilan untuk undang-undang baharu diteruskan. Pada 25 Oktober, Royal College of Veterinary Surgeons (RCVS) bertemu ahli parlimen, rakan sebaya dan pihak berkepentingan di Dewan Pertuanan untuk membincangkan keperluan menggantikan Akta tersebut dengan perundangan baharu. Diharapkan sebarang penggantian akan termasuk paraprofessional, seperti fisio dan juruteknik pergigian kuda, menjadi dikawal di bawah payung RCVS, dan RCVS mengadakan rundingan penerbitan untuk maklum balas mengenai topik itu tahun lepas.

  Ketahui perkara yang difikirkan oleh pihak berkepentingan perlu diubah  Perbahasan kekang berganda

  Perdebatan mengenai cadangan yang akan menjadikan dua kekang dan dorongan sebagai pilihan dalam grand prix antarabangsa berterusan, dan minggu ini pelumba dan H&H kolumnis Anna Ross berkongsi pendapatnya tentang isu itu. “Tradisi sering digunakan sebagai kad truf oleh mereka yang ingin mengekalkan status quo,” kata Anna. “Tradisi kita, kepada dunia bukan kuda, adalah petunjuk kepada budaya kita, dan menunjukkan ‘siapa kita’. Budaya adalah gambaran besar, nilai kolektif kita sebagai satu kumpulan. Kami semua pihak berkepentingan dalam sukan ini – sama ada pelumba, pesaing, penganjur pertunjukan atau peminat pakaian – dan akhirnya persepsi orang ramai terhadap sukan kami akan menentukan masa depannya.”

  Baca ruangan Anna sepenuhnya

  Sorotan kerjaya

  Classic Moet ialah salah satu kuda betina paling prolifik dalam sejarah dengan sejumlah besar pujian untuk namanya, tidak kurang juga kemenangan Badmintonnya pada 2018. Dan apabila penunggangnya Jonelle Price telah mengumumkan persaraan pemain berusia 19 tahun itu daripada pertandingan, kami fikir ia adalah tepat untuk meraikan kerjayanya dalam gambar. Classic Moet telah mengumpul tidak kurang daripada 2,020 mata Acara British dan mempunyai 10 penyiapan lima bintang, satu Sukan Olimpik dan satu Sukan Ekuestrian Dunia di bawah tali pinggangnya.

  Lihat kembali beberapa sorotan kuda betina ini

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *