Semuanya untuk kegemaran memancing

Dahulu, hampir semua yang saya temui adalah seorang nelayan. Seorang ialah bapa saya, yang lain adalah guru dan jurulatih sekolah saya, dan selebihnya adalah kawan saya. Bergantung pada musim, kami menangkap semua jenis ikan trout dan bass, dan jika ia tidak menggigit, kami akan mencari pemetik atau panfish. Ikan siakap belang dan ikan biru sentiasa dialu-alukan terutamanya semasa Musim Gugur. Pada masa itu, tiada seorang pun gadis di sekolah saya suka memancing.

Sedikit demi sedikit semuanya berubah. Hari ini, wanita adalah kumpulan nelayan yang paling pesat berkembang. Saya bertuah kerana isteri saya suka memancing. Anak perempuan saya juga melakukannya, tetapi anak saya tidak begitu. Sempena sambutan Bulan Wanita, kami meminta wanita berkongsi kisah memancing mereka dengan kami untuk memberi inspirasi kepada lebih ramai wanita untuk memancing. Berikut adalah beberapa kisah memancing mereka yang mereka kongsikan dengan kami.

 

Kim Dugan @Kim Dugan dia menyuruh kami pergi memancing dengan caranya menghabiskan masa bersama orang tersayang. Dia tidak boleh bersetuju dengannya lebih-lebih lagi hari ini. Memancing membawa kita jauh dari kehidupan seharian dan membolehkan kita berhubung semula dengan kehidupan dan dengan orang yang kita sayangi. Jika kita mempelajari pelajaran ini, kita juga boleh menerapkannya dalam aspek lain dalam kehidupan kita.

Saya memahami dan menghormati pendekatan holistik Dawn Gwinn @Dawn Gwinn. Arwah ayah saya adalah seorang askar dan satu-satunya ketenangan selepas perang yang dia dapati adalah di dalam air. Mesej Dawn memberi inspirasi, dia dapati dalam memancing, momen penyembuhan batin dan menjernihkan fikirannya.

Jean Harbor @Jean Harbor, Cerapan Jean tentang kepentingan pengalaman yang dikongsi adalah hebat. Berkongsi momen berkualiti memancing bersama keluarga adalah tidak ternilai.

Valerie Frost @Valerie Frost . Kadang-kadang kita terlalu memandang serius tentang kehidupan, dan itulah sebabnya maksud Valerie sangat penting. Jangan ambil serius tentang kehidupan dan pergi memancing lebih banyak lagi.

Saya tidak pernah memancing dengan datuk saya, tetapi Sissy Keeha melakukan @ms.sillygoose61 dan dia mempunyai kenangan indah. Menyuarakan sentimen itu ialah Beth Hill Wood, @bethsgotblueeyes, yang mengimbau bahawa memancing adalah ingatan terbaiknya semasa kecil. Saya yakin bahawa jika mereka berdua berkongsi di sekitar unggun api, mereka akan memberitahu satu sama lain banyak kisah memancing dan kenangan indah.

Bagaimana kita boleh mendapatkan lebih keyakinan? menurut Shelby Mallory @Shelby Mallory keyakinan datang daripada melakukan sesuatu sendiri. Anda perlu merancang, melaksanakan, belajar daripada kesilapan. Kepercayaan ini diperoleh dan anda boleh memindahkannya ke aspek lain dalam hidup anda. Keyakinan memberikan kita alat untuk menangani situasi lain dalam kehidupan.

Gayla Webb Chisholm @Gayla Webb menerangkan perkara yang kami fikir mungkin penting dalam kehidupan sebelum perjalanan memancing mungkin tidak. Dalam dunia digital ini, berhubung semula dengan diri kita melalui alam semula jadi harus menjadi perkara penting bagi setiap manusia.

Bilangan wanita yang mengamalkan memancing terus meningkat. Adakah anak perempuan saya akan membawa seorang lelaki pergi memancing? Tanya saya dalam beberapa tahun, tetapi sekarang saya akan katakan kemungkinan itu agak tinggi.

cari lagi cerita memancing wanitacerita yang akan memberi inspirasi kepada anda untuk pergi memancing dan menikmati alam semula jadi.


Anda mungkin juga berminat

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer ialah seorang penulis pemenang anugerah yang tinggal di Cape Cod, Massachusetts. Beliau ialah kolumnis untuk Upland Almanac, Penulis Penyumbang untuk majalah Covey Rise, Editor Penyumbang untuk Fly Rod dan Reel dan Fly Fish America, dan penulis blog untuk program Take Me Fishing Yayasan Perahu Rekreasi dan Memancing. Keer kerap menulis untuk lebih sedozen majalah luar mengenai topik yang berkaitan dengan memancing, memburu, berperahu dan aktiviti luar yang lain. Apabila mereka tidak memancing, Keer dan keluarganya memburu burung tanah tinggi di atas tiga setter Inggeris mereka. Buku pertamanya, Panduan Fly Fishers ke New England Coast telah dikeluarkan pada Januari 2011. Lawati dia di www.tomkeer.com atau di www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *