Selamat tinggal kepada kuda poni teratas, kebimbangan berat badan tukang pelana dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia kuda

 • 1. Perpisahan terakhir kepada kuda poni teratas

  Arrowhead Quiver, bekas bintang litar showjumping 138cm, telah meninggal dunia pada usia 26 tahun. Gelding yang sangat digemari itu memenangi lebih daripada £5,200 semasa kerjayanya dan mengungguli 36 kelas dalam dua tahun terakhirnya melompat bersendirian. Arrowhead Quiver menyerikan semua pentas besar, dari Horse of the Year Show ke Liverpool dan Bolesworth, dan telah menghabiskan tujuh tahun terakhir bersama keluarga Loveridge, dilonjak oleh adik beradik Luli dan Anouska. “Dia membawa kami ke semua tempat yang menakjubkan ini dan dia tidak pernah berhenti, tidak pernah melawan, tidak pernah melakukan apa-apa selain menjadi kuda poni keluarga yang paling comel,” kata Jemma Loveridge.

  Baca penghormatan  2. Kebimbangan tukang pelana

  Melakukan lilitan

  Tinjauan ke atas tukang pelana yang berpangkalan di UK telah mendedahkan beberapa kebimbangan terbesar mereka. Tinjauan itu adalah sebahagian daripada projek antara Redwings, Horse Trust dan Society of Master Saddlers, memfokuskan pada peranan tukang pelana dalam memerhati dan membantu menyelesaikan beberapa isu yang mungkin menjejaskan kebajikan kuda. Daripada 41 peserta, 22.45% berkata kebimbangan terbesar ialah isu berat kuda; kuda yang berlebihan berat badan dan kurang berat badan. Kebimbangan kedua terbesar ialah kekurangan pengetahuan pemilik. Diharapkan kerja itu akan memberi penerangan tentang “pengaruh positif” yang boleh dimiliki oleh pemasang pelana terhadap kebajikan kuda.

  Baca apa lagi yang keluar dalam tinjauan

  3. Podcast The Horse & Hound

  Podcast The Horse & Hound

  Dalam podcast minggu ini, pemain muda bertaraf lima bintang bercakap dengan Bubby Upton H&H tentang musim 2022 beliau setakat ini. Pelumba itu menyelidiki tekanan untuk menggabungkan belajar untuk ijazah dengan acara di peringkat tertinggi, bangkit dari saat-saat sukar di Badminton dan Luhmühlen, dan rancangannya yang menarik untuk masa depan, termasuk halaman baru. Tambahan pula, yang H&H pasukan membawakan anda senarai semua aksi dan detik kegemaran mereka dari HOYS, dan kami melihat beberapa berita yang muncul dalam majalah minggu ini.

  Dengar podcast

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *