Selamat Hari Burung kepada Blog!

Gagak dalam penerbangan (foto dari Wikimedia Commons, dipotong)

9 November 2022

Berapakah bilangan burung gagak dalam gambar ini? Sudah berapa tahun saya menulis blog ini.

15 lilin untuk Outside My Window (gagak parti oleh Joan Guerin)

15 tahun!

Lagipun saya sudah biasa bangun awal setiap pagi (4 pagi) untuk menulis artikel hari itu, selalunya dari awal. Saya berharap mendapat inspirasi dan masa yang mencukupi untuk melakukan penyelidikan, mencari foto, mengikatnya bersama-sama dengan prosa yang meyakinkan, dan menerbitkan selewat-lewatnya pada 7:30 pagi atau 8:00 pagi. Jika anda telah memberi perhatian akhir-akhir ini anda tahu saya kadang-kadang terlepas tarikh akhir saya. (Aaarg!) Nasib baik saya dapat mencuba lagi pada hari berikutnya.

Pada tahun 2014 dengan tujuh tahun menulis blog dan 2,320 siaran, saya menyedari bahawa beberapa artikel bernilai untuk dilihat kedua jadi saya memulakan tayangan semula saya sendiri (dipanggil “Throw Back Thursdays” à la Facebook). Selepas 15 tahun saya kini mempunyai 5,545 artikel untuk dipilih.

Anda, pembaca yang dikasihi, adalah sebab saya terus menulis setiap hari. Saya suka burung, alam semula jadi dan burung helang peregrine dan saya seronok mempelajari perkara baharu, tetapi semuanya tidak berguna tanpa semangat, komen dan perkongsian anda dengan rakan-rakan.

Dan ia akan menjadi teks yang membosankan tanpa jurugambar hebat yang membenarkan saya menggunakan foto dan video mereka. A Terima Kasih Besar kepada mereka semua. Lihat siapa mereka di sini.

Sambutan hari ini tidak akan lengkap tanpa ucapan daripada a Corvid. seekor burung gagak (Corvus corax) melangkah masuk untuk mengucapkan, “Selamat Hari Burung!” dan komen pada tarikh akhir saya yang terlepas.

Lihat ulasan pada video YouTube yang menerangkan maksud bunyinya.

Selamat Hari Burung ke-15 kepada Blog!

ps Hari ini saya mengatasi tarikh akhir saya selama setengah jam!

(gambar dari Wikimedia Commons; klik pada kapsyen untuk melihat yang asal. Gagak parti oleh Joan Guerin)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *