Sekolah menunggang meraikan ulang tahun ke-50 dengan sebahagiannya dihadiri 500 orang

 • Sebuah sekolah menunggang telah menyambut hari lahirnya yang ke-50 dengan bantuan hampir 500 penyokong.

  Pada 30 Oktober Tower Farm Riding Stables mengadakan parti bertemakan Halloween, dengan gerai kek mengumpul wang untuk Equine Grass Sickness Fund, untuk menandakan kejayaan itu.  “Pasti ada sedikit air mata ketika kami memotong kek,” kata pemilik sekolah menunggang Caroline Buckle H&H.

  Tower Farm telah ditubuhkan oleh ibu bapa Caroline Judy dan Jock Forrest pada tahun 1972. Apabila Judy meninggal dunia pada tahun 1999, Caroline mengambil alih, dengan bantuan pengurus halaman Debbie Henderson.

  Pemilik sekolah menunggang Tower Farm Caroline Buckle dan pengurus halaman Debbie Henderson memotong kek untuk menandakan ulang tahun ke-50 pusat itu

  Pusat ini terus berkembang dan berkembang selama bertahun-tahun, dan merupakan rumah kepada 42 ekor kuda dan kuda. Ia memenuhi keperluan penunggang seawal usia tiga tahun yang boleh menaiki kuda, dan pelanggan tertua yang mereka miliki ialah seorang penunggang berusia 80 tahun yang telah menunggang di sana sejak 1980-an.

  “Terdapat banyak sebab orang menunggang dan kami mengalu-alukan semua orang. Kami menawarkan banyak kepelbagaian, dan baru-baru ini ada pasangan di sini yang datang menumpang sebagai sebahagian daripada bulan madu mereka,” kata Caroline.

  “Kami sangat bertuah dan mempunyai semua penggodaman luar jalan dengan pemandangan Istana Edinburgh dan sungai Forth, dan kami juga menawarkan tunggangan pantai.”

  Caroline berkata walaupun wabak itu mencabar, sekolah menunggang kuda mendapat banyak sokongan terima kasih kepada halaman JustGiving – dan semasa mereka ditutup semasa penutupan, mereka menggunakan masa itu secara positif.

  “Ia memberi kami masa untuk mengambil langkah ke belakang dan merenung perkara-perkara,” katanya.

  “Kami sentiasa mahu berpindah ke platform tempahan digital jadi kami melakukan itu, dan kami juga membuat beberapa perubahan kecil di halaman, hanya perkara bodoh seperti tempat menyimpan barang. Apabila anda telah melakukan sesuatu untuk sekian lama, anda boleh jatuh ke dalam corak jadi ia memberi kami sedikit ruang untuk melihat sesuatu, dan kami keluar daripada Covid bersedia untuk memulakan semula.”

  Caroline berkata ia bermakna jumlah yang besar untuk mencapai 50 tahun.

  “Saya telah dibesarkan di sini, ia mengalir melalui darah saya. Apabila ibu anda bekerja sepanjang hari untuk membinanya, anda mahu meneruskannya,” katanya.

  “Melangkah ke hadapan, kami hanya mahu mengekalkan standard tinggi kami dan pelanggan yang kembali, dan terus memastikan kuda dan kakitangan sihat dan gembira. Kami akan terus melakukan yang terbaik untuk semua orang, dan ini adalah usaha pasukan besar-besaran daripada kakitangan, kepada kuda kepada pelanggan; kita semua di dalamnya bersama-sama.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *