Seekor kuda dan penunggang terjun ke dalam tasik dan perkara lain yang diperkatakan oleh dunia berkuda

 • Pengalaman yang menakutkan

  Seorang penunggang yang akhirnya tenggelam sepenuhnya di bawah air apabila kudanya ketakutan dan melompat ke dalam tasik yang kelihatan tidak berbahaya mahu menyebabkan orang lain menghadapi bahaya. Laura Keam dan Cruise pergi “ke dalam jurang hitam” di Loe Pool, Portleven, Cornwall apabila gelding berusia lima tahun itu menakutkan. “Dia baru sahaja terjun terus ke dalam kolam dan saya tidak sempat untuk menarik nafas; Perkara seterusnya yang saya tahu, saya berada dalam kegelapan dengan seekor kuda seberat 600kg menjadi gila di sebelah saya,” kata Laura. “Kuda kawan saya juga ketakutan tetapi bersyukur dia kekal; dia berkata dia melihat ke atas dan tidak dapat melihat salah seorang daripada kami, hanya gelembung di mana kami telah hilang di bawah air.”

  Baca lebih lanjut tentang amaran Laura  Lima bintang terakhir tahun ini

  Percubaan Kuda Pau ialah CCI5* terakhir 2022, dan ia berlangsung tahun ini dari 27-30 Oktober. Barisan yang kuat bersedia untuk beraksi di Perancis, termasuk Brits Kirsty Chabert dan Classic VI, pemenang Ujian Kuda Burghley 2019 Pippa Funnell dan MGH Grafton Street dan pemenang Ujian Kuda Luhmühlen 2021, Mollie Summerland dan Charly Van Ter Heiden. H&H mempunyai wartawan yang berdedikasi di tapak dan akan membawakan anda semua tindakan semasa ia berlaku.

  Ikuti berita terkini daripada Pau

  Merajuk

  UK mengalami suhu musim luruh yang sangat sederhana tetapi musim sejuk tidak jauh. Dengan mengambil kira itu, H&H telah mengumpulkan pilihan permaidani yang menarik untuk hadir, serta cara memilih permaidani yang sesuai untuk anda dan kuda anda. Dengan berat dan pengancing yang berbeza, serta yang mempunyai dan tanpa penutup leher, akan ada permaidani di sini untuk disesuaikan dengan kuda anda

  Semak imbas kehadiran musim sejuk

  Anda juga mungkin berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *