Sebab Mengapa Anda Perlu Mengelak Memancing Tanpa Lesen

betul tu. Tidak ada sebab untuk pergi memancing tanpa lesen.

Sekarang, bolehkah anda memancing tanpa lesen? Mungkin. Terdapat beberapa pengecualian. Contohnya, jika anda berumur di bawah 16 tahun. Atau, apabila negeri anda mengadakan salah satu Hari Memancing Percuma.

Tetapi denda untuk menangkap ikan tanpa lesen boleh menjadi tinggi. Bergantung pada keadaan, negeri dan pegawai pemuliharaan, sama seperti pelanggaran lesen memandu, anda boleh mendapat amaran keras atau dikenakan denda yang boleh mencecah ratusan dolar.

Dan membeli lesen memancing dalam talian atau di mana-mana kedai menjual peralatan memancing adalah proses yang agak mudah dan tidak menyakitkan. Jadi alasan seperti tidak tahu cara mendapatkan lesen memancing, di mana untuk membeli lesen memancing, atau mengalami kekeliruan membeli lesen memancing dalam talian, mungkin tidak akan mendapat banyak kelonggaran. Terdapat juga kemungkinan diskaun untuk warga emas, anggota tentera atau pemancing kurang upaya jadi mulakan dengan menyemak dengan laman web memancing negeri anda.

Selain itu, dana yang diperoleh daripada pembelian lesen memancing anda kembali untuk meningkatkan peluang memancing anda. Yang luar biasa, jika anda mempertimbangkan beberapa lesen lain yang mungkin anda miliki. Apabila anda membeli lesen anjing anda, adakah anda menerima rumah anjing, selimut dan beg chow yang dipertingkatkan?

Pilih pertempuran anda. Memancing tanpa lesen sememangnya tidak berbaloi dengan risiko denda untuk memancing tanpa lesen dan dana digunakan untuk kelebihan anda. Sekarang pergi dapatkan lesen anda dan lihat jika ada bluegills yang suka cengkerik itu.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *