Sebab Mencuba Memancing Laut Dalam

Memancing laut dari bot diklasifikasikan sebagai “dalam pesisir” atau “luar pesisir”. Untuk dianggap memancing laut dalam, kedalaman dan jarak dari pantai berbeza mengikut lokasi. Sebagai contoh, di Hawaii, kedalaman 800 kaki boleh dicapai hanya suku batu dari pantai manakala di tempat lain untuk mencapai ikan air dalam mungkin memerlukan perjalanan bot yang lebih lama. Bot nelayan laut dalam umumnya lebih besar, dibina untuk mengendalikan perjalanan yang panjang, laut yang berpotensi bergelora dan berbilang pemancing.

1. Piagam Memancing Laut Dalam adalah Pengalaman Hebat

Kebanyakan piagam memancing laut dalam yang bernilai garam mereka akan memberikan permulaan yang hebat kepada pengalaman air BESAR ini. Pertama sekali, kapten bot nelayan laut dalam bersedia sepenuhnya, dengan semua peralatan keselamatan. Kedua, mereka menyediakan pancing laut dalam khusus dan kekili pancing laut dalam, dicurangi sepenuhnya dan dibina untuk mengendalikan apa sahaja yang bersembunyi di dalam biru. Dan akhirnya, apabila anda menyewa memancing di laut dalam, anda memanfaatkan beberapa yang paling tepat, memancing tepat pada masanya di mana dan bagaimana pengetahuan dengan matlamat joran bengkok dan pemancing tersenyum.

2. Anda boleh Dapatkan Ikan Besar

Ikan laut dalam adalah spesies yang cepat dan mampu membesar dengan saiz yang besar. Tuna, marlin, mahi-mahi dan wahoo hanyalah sebahagian daripada spesies ikan hebat yang boleh menjadi sasaran bot nelayan laut dalam. Disebabkan jarak yang tidak dapat dijangka, dengan memancing di laut dalam, casting selalunya tidak diperlukan. Hanya lepaskan gewang atau umpan ke laut untuk memulakan trolling atau menawarkan tawaran secara menegak kepada ikan yang sentiasa berkuasa dan berpotensi besar yang sedang menjelajah di bawah.

3. Ia Senaman yang Hebat

Bertahun-tahun yang lalu di Hawaii, Oklahoman ini mengupah sewa bot pertamanya. Bot nelayan laut dalam 27 kaki itu stabil dan keyakinan memberi inspirasi dalam air paling dalam dan paling biru yang pernah saya alami. Tidak lama kemudian seekor ikan marlin berjalur mula menanggalkan garisan dari gelendong dan saya memotong tali pinggang tempur. “Saya akan makan sandwic dan tidur sebentar. Beritahu saya apabila anda naik ke bot,” kapten itu bergurau. Itulah satu lagi perkara yang menakjubkan tentang memancing laut dalam; anda mungkin mendapati diri anda dalam pertempuran yang berlangsung lebih lama daripada mana-mana makan tengah hari.

Andy Whitcomb

Andy Whitcomb

Andy ialah seorang penulis luar (http://www.justkeepreeling.com/) dan Ayah yang tertekan telah menyumbang lebih 380 blog ke takemefishing.org sejak 2011. Dilahirkan di Florida, tetapi dibesarkan di tebing kolam ladang Oklahoma, dia kini mengejar pike, smallmouth bass dan steelhead di Pennsylvania. Selepas memperoleh BS dalam Zoologi daripada OSU, beliau bekerja di tempat penetasan ikan dan sebagai juruteknik penyelidikan perikanan di OSU, Iowa State, dan Michigan State.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *