Schuyler Dayner Memenangi Pingat Tempat Duduk Pemburu Muda USEF/NCEA 2022 Akhir – Timur

Harrisburg, Pa. – Pameran Kuda Kebangsaan Pennsylvania yang bersejarah menganjurkan 31 pesaing ekuiti kerusi pemburu yang akan datang pada hujung minggu lalu untuk Final Pingat Tempat Duduk Pemburu Muda USEF/NCEA 2022 – Timur. Schuyler Dayner (Odessa, Fla.) memperoleh kemenangan, menarik perhatian para hakim dalam tiga fasa pertandingan.

Schuyler Dayner dan Joske Van De Knuffel
Schuyler Dayner dan Joske Van De Knuffel. ©Andrew Ryback Photography

Pusingan Akhir USEF/NCEA terdiri daripada pusingan lompat awal dengan pagar ditetapkan pada 3’3″, dan dari situ, 10 teratas atau 20% teratas kelas bergerak ke fasa rata, yang merangkumi pergerakan dressage asas. Fasa terakhir membawa kembali empat pesaing teratas untuk menukar kuda dan menunggang kursus sekurang-kurangnya lapan pagar dengan hanya empat minit masa memanaskan badan, menguji kemahiran menunggang kuda mereka pada kuda yang tidak dikenali dalam format yang serupa dengan pertandingan antara kolej NCEA. Akhirnya, dua pesaing teratas kembali menunggang kuda yang tidak dikenali untuk menentukan juara dan kedudukan juara simpanan.

Untuk dua fasa pertama, Dayner menunggang Joske Van De Knuffel, sebuah gelding Belgian Warmblood 2009 yang dimiliki oleh Jenna Hanson, yang telah ditungganginya selama tiga bulan.

“Kami mula memajaknya daripada Don Stewart pada Ogos untuk perlawanan akhir tertutup,” kata Dayner. “Joske adalah kuda yang menakjubkan. Dia sangat dingin dan berbaring di kandang. Di pertunjukan, saya rasa dia mahu menang sama seperti saya. Dia cuba bersungguh-sungguh, yang merupakan perasaan yang hebat apabila saya naik ke gelanggang.”

Dayner bercita-cita untuk bersaing sebagai sebahagian daripada pasukan kolej pada masa hadapan, dan mengambil bahagian dalam program Pingat USEF/NCEA adalah sebahagian daripada persediaannya untuk itu, serta tambahan yang menyeronokkan pada jadual pertandingannya.

“Saya mahu melakukan Final ini kerana saya ingin menunggang pasukan D1 di kolej, dan saya fikir ini akan menjadi cara yang baik untuk merasai pengalaman itu,” katanya. “Saya menikmati format dengan pusingan pertama lompatan dan kemudian kerja rata yang lebih intensif dengan skor berangka. Saya suka menukar kuda untuk fasa kurungan dan pertandingan head-to-head. Itu bukan sesuatu yang kita pernah lakukan [other] pertunjukan.”

Ibu Dayner, Heather, adalah seorang jurulatih, dan kerana itu dia mempunyai pengalaman menangkap menunggang pelbagai kuda, dan dia menghargai itu dengan membantunya bersedia dan yakin untuk fasa pendakap.

“Saya menggunakan empat minit saya pada setiap kuda baru untuk mengenali kuda dengan melakukan beberapa pemanjangan dan pemendekan di canter, perubahan terbang, dan empat kami dibenarkan melompat di gelanggang persekolahan,” katanya. “Saya berasa cukup yakin apabila saya masuk ke gelanggang dengan setiap daripada mereka. Kedua-dua kuda yang saya tukar itu cantik dan menyeronokkan untuk ditunggang, yang menjadikannya mudah.”

Menambah keseronokan Final untuk Dayner ialah kumpulan rakan sekeluarga yang menyokong pada persembahan itu.

“Saya sangat seronok pada Final ini kerana dua kawan baik saya berada di sana bersaing dengan saya,” katanya. “Kami semua berlatih bersama-sama dengan Bob Braswell di Terrapin Hill Farm dan sering melakukan perjalanan bersama. Madison Ramsey menamatkan di tempat ketiga dan Anna Markcrow menamatkan di tempat keenam, jadi ia adalah hari yang baik untuk seluruh pasukan kami!”

Emma Arnhols (Coral Gables, Fla.) ialah Juara Simpanan menunggang Spiros Z, Zangersheide gelding 2011 miliknya sendiri. Madison Ramsey (Palm Harbour, Fla.) dan Maguro, sebuah gelding Holsteiner 2011 yang dimiliki oleh Kevin Eufemia, menduduki tempat ketiga. Charlotte Clivio (Miami, Fla.) dan Yung Gravy, gelding Zangersheide 2015 yang dimiliki oleh Don Stewart, melengkapkan empat teratas yang dipilih untuk fasa kurungan.

Perlawanan Akhir Timur adalah yang kedua daripada tiga dalam siri USEF/NCEA, dengan Perlawanan Akhir Tengah telah berlangsung di Showplace Fall Classic pada bulan September dan Perlawanan Akhir Barat mengikut jadual untuk Siri Sinar Matahari Kebangsaan II pada bulan November. Ketahui lebih lanjut mengenai program di sini.

Tonton Pusingan Akhir Pingat NCEA 2022 – Timur atas permintaan di Rangkaian USEF.

Keputusan

Ikuti perkembangan Ekuestrian AS
Ikuti perkembangan terkini dengan mengikuti Ekuestrian AS di Facebook, Instagram, Twitterdan Tik tok.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *