‘Saya tergelincir ke bawah di atas punggung saya!’ showjumper bersinar di HOYS beberapa hari selepas London Marathon

 • Bintang lompat pameran muda yang sedang meningkat naik Olli Fletcher mempunyai beberapa pusingan showjumping HOYS yang bagus di bawah tali pinggangnya minggu ini – beberapa hari selepas dia berlari Marathon London.

  Olli menyelesaikan cabaran itu dalam masa 3 jam 43 minit pada hari Ahad (3 Oktober), sebagai bantuan Kebajikan Kuda Sedunia, dan walaupun pada hakikatnya dia mengalami beberapa hari yang sangat menyakitkan selepas itu, dia telah berada di prestasi terbaik di NEC, menamatkan dalam wang dalam Grandstand Welcome Stakes, di Garande, dan di Stoneleigh Stakes, di Hello William (gambar).  “Saya sentiasa berlari untuk cuba kekal cergas,” kata Olli H&H. “Saya agak tinggi jadi saya tidak boleh meletakkan terlalu banyak berat untuk kuda. Saya melakukan separuh maraton maya dalam keadaan berkurung untuk Kebajikan Kuda Dunia, dan kemudian mereka bertanya kepada saya sama ada saya mahu melakukan London.

  “Saya mahu menyokong badan amal kuda kerana kuda melakukan banyak perkara untuk kami, dan ia bagus untuk melakukan sesuatu sebagai balasan.”

  Olli mengakui dia “tidak melakukan terlalu banyak latihan” sebagai persediaan untuk rum hari Ahad.

  “Itu kembali untuk menggigit saya dalam perjalanan!” dia menambah. “Batu dua ia mula menyakitkan. Batu 19 dan 20 saya rasa sukar tetapi saya berjaya mengatasinya dan suasana membuatkan saya terus bertahan. Ia menyakitkan tetapi anda mendengar orang ramai bersorak kepada anda, dan kesakitan itu hilang.”

  Kesakitan itu datang kembali – berjalan adalah perjuangan selama beberapa hari.

  “Saya sangat kaku,” kata Olli. “Saya sedang menggelongsor menuruni tangga di atas punggung saya! Tetapi menunggang adalah baik, dan itulah perkara utama.”

  Anda juga mungkin berminat dengan…

  Temui tambahan terbaru kepada pasukan blog H&H, bakat lompat pertunjukan muda yang cerah berusia 17 tahun, Olli Fletcher, yang akan mengambil

  Jangan lepaskan satu detik aksi dari HOYS pada HorseandHound.co.uk tanpa had pada jumlah yang anda boleh membaca dari serendah £1 setiap minggu dengan a Tapak web Horse & Hound tanpa had langganan. Sertai sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah HOYS setebal 22 halaman penuh kami, termasuk analisis mendalam bagi semua tayangan dan lompat tunjuk, serta ulasan eksklusif, yang dijual pada hari Khamis 13 Oktober.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *