‘Saya sangat bangga’: menunggang kuda sekolah layak ke peringkat akar umbi Badminton 2023

 • Pemilik kuda sekolah menunggang yang telah layak ke Kejohanan Akar Umbi Reka Bentuk Voltaire 2023 berkata dia sangat berbangga dengan kedua-dua kuda dan penunggang.

  Owl House Reminisce dan Pippa Marsh baru sahaja mengetahui markah mereka di Festival Kawasan Firle Place Mei lalu telah membolehkan mereka mendapat tempat di Badminton musim bunga akan datang.  Pemilik Rachel Wright, dari Owl House Stables berhampiran Dover di Kent, memberitahu H&H dia membesarkan “Wizz” untuk dirinya sendiri – dan dia mendapat namanya kerana dia dilahirkan pada hari dia mencabut gigi gerahamnya.

  “Saya menghantar anak kuda itu kemudian saya pergi untuk mencabut gigi, jadi panggil dia begitu!” dia berkata.

  Rachel berkata Gelding Peranan Masa Depan, yang keluar dari kuda betina Rachel Little Fidge, adalah kuda sekolah menunggang tulen, yang “mungkin tidak mempunyai terlalu ramai pemula yang lengkap” tetapi melakukan pelajaran setiap minggu.

  “Dia betul-betul keldai!” dia berkata. “Dia benar-benar pendiam dan sentiasa bersikap santai tentang segala-galanya. Walaupun sebagai anak setahun dan dua tahun, dia menghabiskan sebahagian besar masanya dengan tidur di padang.

  “Dia dibesarkan dengan memikirkan diri saya sendiri dan apabila dia berumur empat tahun, kami menyokongnya, tetapi kemudian saya mempunyai bayi jadi saya membenarkan Pippa menaikinya. Dia bergaul dengannya dengan begitu baik, saya tidak mempunyai hati untuk mengambil semula tunggangan itu, jadi saya akhirnya membeli kuda lain untuk diri saya sendiri.”

  Rachel menambah bahawa Pippa, yang kini berusia 21 tahun, mula menunggang di Owl House Stables ketika dia berusia enam tahun, dan sejak dia berusia lapan tahun telah datang setiap hari selepas sekolah untuk membantu di halaman.

  “Dia sangat berdedikasi dan telah melakukan kerja yang sangat baik dengannya,” katanya. “Mereka telah membesar bersama-sama.”

  Rachel berkata Pippa pergi ke Firle dengan harapan untuk layak, tetapi tidak tahu pada hari itu sama ada dia telah melakukan cukup atau tidak, kerana tempat terakhir diputuskan setelah semua Festival Kawasan selesai.

  “Dia kini telah membeli kudanya sendiri dan Wizz mempunyai penunggang yang lebih muda lagi jadi kami berharap untuk perkara terakhir yang menarik sebagai hurrah terakhir,” kata Rachel. “Kemudian dia log masuk pagi ini dan mendapati dia layak.

  “Saya benar-benar teruja untuk mereka, dan sangat bangga.”

  Dan Rachel berkata gabungan itu berjaya mengibarkan bendera untuk sekolah menunggang.

  “Sekolah menunggang adalah nadi industri kami dan mereka boleh mendapat sedikit rap yang teruk; orang berkata mereka tidak akan menjual kuda ke sekolah menunggang, tetapi mereka adalah tempat orang datang jika mereka terjatuh atau hilang keyakinan,” katanya. “Saya sentiasa cuba mempromosikan mereka dan menunjukkan betapa serba boleh kuda itu. Saya sangat berbangga, dan melebihi bulan.”

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  ‘Dia agak monyet nakal, yang terus menyindir semua orang’

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *