Saya Impikan Grosbeaks | Nota Burung

Nota Burung®

Saya Impikan Grosbeaks

Ditulis oleh Mark Bramhill

Mark Bramhill: Ini ialah BirdNote.

Pendidik sains Chidi Paige sedang bekerja keras menyediakan pelajarnya untuk Siri Burung Dunia, pertandingan yang dianjurkan oleh New Jersey Audubon. Acara ini mempunyai kategori untuk kanak-kanak, dan pelajar Chidi sedang belajar dengan matlamat untuk mengenal pasti burung terbanyak dalam pertandingan kanak-kanak itu. Dan kemudian sesuatu berlaku yang membuatkan Chidi tertanya-tanya sama ada mereka terlalu memikirkan tentang burung.

Chidi Paige: Salah seorang pelajar saya, namanya Anna, mula bermimpi burung.

Chidi Paige: Dia datang kepada saya pada suatu hari dan berkata, “Cik Chidi, saya melihat burung ini dalam mimpi saya. Saya perlu mengenal pastinya.” Dan dia mula menerangkan burung itu dan kami mula membelek panduan lapangan. Ia adalah Grosbeak berdada Mawar.

[Rose-breasted Grosbeak Song, ML191267]

Chidi Paige: Saya tidak fikir kami pernah melihat burung itu semasa perjalanan peninjauan burung kami. Tetapi cukup lucu, pada pertandingan itu, grosbeak adalah salah satu perkara yang kami lihat.

[Rose-breasted Grosbeak Song, ML191267]

Chidi Paige: Jadi kami seperti, “Anna, awak mimpikan burung ini untuk kami lihat!” Ia hanya, ia hanya fenomenal.

Mark Bramhill: Chidi membuat beberapa permainan berkaitan ID burung yang menarik untuk membantu menjadikan pengenalan burung menyeronokkan. Anda boleh mengetahui tentangnya di tapak web kami, BirdNote.org. Saya Mark Bramhill.

[Rose-breasted Grosbeak Song, ML 191267]

###

Penerbit Kanan: John Kessler
Pengarah Kandungan: Allison Wilson
Penerbit: Mark Bramhill
Pengeluar Urusan: Conor Gearin
Bunyi burung disediakan oleh The Macaulay Library of Natural Sounds di Cornell Lab of Ornithology, Ithaca, New York. Rose-breasted Grosbeak ML 191267 direkodkan oleh R. Little.
Tema BirdNote telah digubah dan dimainkan oleh Nancy Rumbel dan John Kessler.
© 2022 BirdNote April 2022
Pencerita: Mark Bramhill

ID# birding-29-2022-04-08 birding-29

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *