satu kuda dipegang ditambah satu ditarik balik

 • Harbour Pilot, tunggangan Hannah Sue Hollberg (née Burnett), telah dihantar ke kotak pegangan di larian akhir Maryland 5 Star pagi ini, tetapi diluluskan pada pemeriksaan semula.

  Kuda berusia 19 tahun itu, yang dimiliki oleh Jacqueline Mars, akan bersara selepas pertandingan ini. Dia akan memulakan fasa showjumping petang ini di tempat kelapan.  Dua puluh satu kuda dibawa ke hadapan di hadapan juri darat – presiden Christian Landolt (Switzerland) dan anggota Judy Hancock (Great Britain) dan Gretchen Butts (AS) – pagi ini.

  Satu kuda ditarik balik sebelum pemeriksaan kuda – Lisa Marie Fergusson dari Kanada tidak mempersembahkan Honor Menya sendiri. Pasangan itu berjaya merentasi negara dengan 23.2 kesilapan masa dan berada di kedudukan ke-21 semalaman.

  Harry Meade mempersembahkan dua ekor kuda pesaing AS Jennie Brannigan serta Tahyulnya sendiri dan menimbulkan ketawa apabila dia mengumpat kepada juri darat dalam percubaan mengejek untuk berpura-pura menjadi Jennie.

  Setelah tamat perlawanan akhir Maryland 5 Star, fikiran beralih kepada showjump, dengan lima bintang bermula pada pukul 2 petang waktu tempatan (7 malam waktu British).

  Lima pelumba teratas – Tim Price dari New Zealand (Coup De Coeur Dudevin), Tamie Smith dari Amerika Syarikat (Danito), Oliver Townend dari Britain (As Is), Phillip Dutton dari Amerika Syarikat (Z) dan rakan senegaranya Buck Davidson (Carlevo) – semuanya dalam satu persembahan melompat turun pada penalti semasa mereka, jadi ia menjanjikan penamat yang tegang untuk larian kedua musim luruh AS lima bintang.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Ikuti semua berita tergempar, cerapan di sebalik tabir dan aksi terbaik sepanjang Maryland 5 Star tanpa had pada jumlah yang anda boleh baca dari serendah £1 setiap minggu dengan Langganan tapak web tanpa had Horse & Hound. Daftarlah sekarang. Selain itu, nikmati laporan majalah penuh kami tentang Maryland, termasuk analisis mendalam dan ulasan eksklusif daripada Mark Phillips, dalam majalah minggu depan (20 Oktober).

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *