Sarah Reitz dan Sonia Williams Memenangi Kejohanan Kebangsaan Pemanduan Gabungan Awal USEF

Sarah Reitz dan Onyx dalam fasa kon
Sarah Reitz dan Gwenfrwd Farm Onyx Star. ©MbDixon Photography

Allentown, NJ – Pesaing dalam Kejohanan Kebangsaan Pemanduan Gabungan Awal USEF menikmati hujung minggu yang sejuk dan cerah di atas bukit-bukau Taman Kuda New Jersey. Acara Memandu Gabungan Negeri Taman menjadi tuan rumah kepada para pesaing Kejohanan Kebangsaan dalam bahagian Preliminary Single Pony dan Preliminary Single Horse di antara senarai kelas mereka yang luas.

Dalam bahagian Preliminary Single Pony, Sarah Reitz (Honeoye Falls, NY) memandu Fferm Gwenffrwd Onyx Star sendiri, Welsh Pony gelding 2007, kepada kemenangan. Diikat untuk tempat kedua selepas dressage, Reitz dan “Onyx” mempunyai maraton terbaik divisyen, yang meletakkan mereka di kedudukan tempat pertama. Dengan fasa kon jelas dua kali, mereka memperoleh kemenangan, dan berseronok dalam perjalanan menuju gelaran Juara Kebangsaan itu, kata Reitz.

“Dia telah dipajak selama tiga tahun kepada pemandu junior, dan saya baru sahaja mendapatkannya semula,” katanya. “Saya fikir, ‘Boy, saya harap Onyx ingat cara saya memandu!’ Kami memukul air pertama itu dan saya berkata, ‘Anda hanya perlu pergi, kawan.’ Kami bertuah kerana mempunyai kuda yang sangat hebat. Mereka hanya mahu membuat persembahan untuk anda. Kami sangat berseronok—itulah perkaranya. Anda mesti berseronok!”

Sonia Williams dan Locksley dalam maraton
Sonia Williams dan Robin dari Locksley. ©Leslie Potter/Ekuestrian AS

Sonia Williams (Goshen, Ky.) memandu Robin of Locksleynya sendiri, seorang Gypsy gelding 2004, untuk meraih kemenangan dari belakang dalam Kejohanan Kebangsaan Kuda Tunggal Awal. Pasangan itu mendarat di kedudukan tempat ketiga selepas berpakaian dan kekal di sana melalui fasa maraton. Tetapi pusingan kon dua jelas yang mahir memberi mereka rangsangan untuk menduduki puncak podium pada penghujung pertandingan.

Williams mengakui bahawa “Locksley” adalah kuda sukan yang agak tidak biasa, tetapi sifat relanya dan dedikasi Williams telah membantunya menjadi pesaing yang berjaya walaupun permulaannya agak lewat dalam pemanduan gabungan kompetitif.

“Kami tidak tahu sama ada kami akan datang ke persembahan ini sebulan yang lalu, tetapi kemudian kami berkata, ‘Mari kita lakukannya,’” kata Williams. “Memandangkan dia kuda Gypsy, kami terpaksa menghabiskan lebih banyak masa untuk menyejukkannya di rumah, malah meletakkannya di atas aqua-treadmill. Saya sangat berbangga dengan Locksley—’lembu sukan’ saya, seperti yang kami suka memanggilnya. Dia berumur 18 tahun dan kami hanya serius untuk bertanding tahun lepas, tetapi dia sentiasa bermain dalam setiap langkah.”

Keputusan Penuh

Ikuti Ekuestrian AS
Ikuti perkembangan terkini dengan USA Driving on Facebook dan US Ekuestrian pada Facebook, Instagram, Twitterdan Tik tok. Gunakan #USADriving.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *