Salah satu Tempat Memancing Terbaik di Virginia Utara

Jika anda bukan dari Virginia, anda mungkin tidak menyedari bahawa sebahagian besar muara terbesar di Amerika Utara, Chesapeake Bay, berada di Old Dominion. Bahagian paling timur dan timur laut Virginia merangkumi teluk, menjadikan wilayah itu sebagai salah satu tempat memancing terbaik di utara Virginia.

Dari muara Sungai Potomac ke arah timur merentasi hujung selatan Pulau Smith dan melalui Pocomoke Sound ke bandar Saxis di Pantai Timur, Chesapeake Bay menawarkan memancing yang banyak dan pelbagai, serta aktiviti berperahu dan melihat hidupan liar yang hebat.

Stripers Banyak

Sebab utama mengapa ia adalah salah satu tempat memancing terbaik di utara Virginia ialah kawasan di sebelah selatan tempat Maryland dan Virginia bertemu merupakan salah satu tempat terbaik di Pantai Timur untuk menangkap ikan belang. Dikenali secara tempatan sebagai “ikan batu,” atau “batu”, striper ialah ikan air masin negeri Virginia, dan bahagian atas muara ini menyediakan tempat bertelur yang kritikal untuk spesies ini, menjadikan Teluk Chesapeake sebagai sumber utama (70 peratus) bass berjalur di Pantai Timur.

Lesen memancing air masin dari Virginia membolehkan anda memancing teluk di kedua-dua negeri, serta di bahagian pasang surut Potomac dan sungai lain. Walau bagaimanapun, musim memancing dan beberapa peraturan berbeza, jadi beri perhatian jika anda mendapati diri anda melintasi sempadan negeri.

Walaupun anda boleh memancing untuk penari telanjang di Virginia secara tangkapan dan pelepasan sepanjang tahun, musim untuk menyimpannya (dua setiap orang melebihi 20 inci, salah satu daripadanya mungkin melebihi 28 inci) di Chesapeake Bay adalah dari 16 Mei hingga 15 Jun, dan dari 4 Okt. hingga 31 Dis. Ini bertepatan dengan tempoh memancing terbaik. Oktober amat baik untuk menuang di kawasan cetek, sekitar struktur, dan di sepanjang tepi paya. Casting air terbuka, jigging dan trolling biasanya bermula pada pertengahan November, dan sangat mungkin untuk bot dengan tiga pemancing untuk menangkap antara tiga puluh hingga lima puluh orang penari telanjang dalam satu persiaran, terutamanya jika anda mendapati sekolah tertumpu makan menhaden.

Banyak Spesies Lain

Kawasan Chesapeake ini juga merupakan salah satu tempat memancing terbaik di utara Virginia untuk spesies lain. Ikan bawah seperti spot dan croaker adalah tangkapan kegemaran, bluefish dalam saiz kecil hingga sederhana selalunya banyak dan terdapat peluang untuk seattrout berbintik (dipanggil “trout berbintik” tempatan), dram merah, ikan lemah (dipanggil “trout kelabu” tempatan), cobia , dan makarel Sepanyol. Dua spesies terakhir adalah pelawat pertengahan musim panas, dan lebih lazim apabila hujan rendah membolehkan kemasinan yang lebih tinggi di Teluk. Flounder dan tautog adalah antara ikan yang ada, walaupun ia tidak lazim.

Banyak Pilihan Bot

Teluk ini sangat besar dan air permukaannya sering menjadi sangat kasar, kerana terdapat hari berangin yang kerap. Bot-bot yang besar dan berkulit tebal dalam mengendalikan perairan terbuka dengan terbaik dan membolehkan anda sampai ke tempat memancing anda dengan paling selesa. Tetapi perahu cetek boleh berfungsi dengan baik apabila pemancing memancing pada hari angin ringan. Kraf tersebut, serta kayak, boleh masuk jauh ke dalam kawasan paya cetek yang terdapat di sepanjang Pantai Timur dan di antara pulau-pulau utara seperti Smith dan Tangier. Pemancing kayak melakukannya dengan sangat baik pada penari telanjang dan tempat duduk berbintik di tempat tersebut dan di banyak anak sungai di tanah besar.

Banyak Hidupan Liar

Jika anda ingin melihat burung semasa memancing, kawasan ini sangat bagus. Ospreys bersarang pada hampir setiap penanda navigasi, tanda pasti bahawa ini adalah salah satu tempat memancing terbaik di Virginia. Kemungkinan untuk melihat semua jenis unggas air adalah tinggi, begitu juga dengan helang botak, loon yang berhijrah, dan sebilangan besar burung air dan burung pantai.

Diamondback terrapin biasanya diperhatikan berhampiran paya. Ketam biru banyak terdapat, sering dilihat berenang di dalam air, dan tersedia untuk memancing rekreasi. Ketam ladam datang ke teluk pada musim bunga, begitu juga dengan tentera pari lembu, dan ikan lumba-lumba sering dilihat pada musim bunga dan musim luruh.

Chesapeake Bay adalah harta karun yang di samping memanggilnya sebagai salah satu tempat memancing terbaik di Virginia, anda boleh memanggilnya sebagai salah satu kawasan semula jadi terbaik di dunia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *