Rekod Bilangan Hadirin pada 2022 Kesan Minyak pada Persidangan Hidupan Liar

JD Bergeron, Ketua Pegawai Eksekutif Penyelamat Burung, dan Valeria Ruoppolo, Pengasas cikgu, mengalu-alukan kehadiran pada hari pertama Persidangan EOW. Foto: Russ Curtis – Penyelamat Burung Antarabangsa

Logo untuk Persidangan EOW 2022Lebih 160 individu dari 13 negara, mewakili 60 organisasi hidupan liar, agensi negeri, universiti dan kumpulan industri minyak, menghadiri Persidangan Kesan Minyak Terhadap Hidupan Liar (EOW) 2022 ke-14. Ini adalah bilangan pendaftar terbesar dalam sejarah EOW!

Acara empat hari itu diadakan di Long Beach, CA dari 26-30 September 2022 . Ia dihoskan bersama oleh International Bird Rescue dan berpangkalan di Brazil Pendidikan.

Sesi ceramah dan poster termasuk perkara yang dipelajari daripada pelbagai tindak balas tumpahan minyak, terutamanya tumpahan Peru 2022 berhampiran Lima, dan insiden saluran paip minyak Oktober 2021 di Huntington Beach, CA.

Sungguh memberi inspirasi untuk melihat pakar hidupan liar antarabangsa daripada pelbagai kepakaran bekerjasama untuk melindungi dan memulihkan hidupan liar yang berisiko. Kami akan terus berinovasi dan berkongsi pengetahuan kami secara global untuk membina dan mengembangkan generasi akan datang responden hidupan liar.

Kami juga berterima kasih kepada penaja kami yang murah hati kerana menyokong persidangan itu, termasuk, Marathon Petroleum, Valero, ExxonMobil, dan lain-lain. Lihat senarai penuh

Peserta dari 13 negara yang mewakili 60 organisasi menghadiri Persidangan Kesan Minyak Terhadap Hidupan Liar ke-14 di Long Beach, CA.
Sesi poster penyelidikan, termasuk Yovana Murillo dari Pendidikan membentangkan respons tumpahan minyak Peru 2022, telah dihadiri ramai pada EOW 2022. Foto: Nancy Smith-Fagan – Penyelamat Burung Antarabangsa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *