Raikan Bulan Warisan Hispanik

Setiap tahun dari 15 September hingga 15 Oktober, negara mengiktiraf Bulan Warisan Hispanik. Semasa acara selama sebulan ini, terdapat banyak cara yang boleh dilakukan oleh pemancing dan bukan pemancing untuk meraikannya.

Apakah tujuan Bulan Warisan Hispanik?

Apa yang bermula pada 1960-an sebagai perayaan selama seminggu, Bulan Warisan Hispanik kini berlangsung dari 15 September hingga 15 Oktober setiap tahun bertepatan dengan Hari Kemerdekaan beberapa negara Amerika Latin. Tetapi, jika anda tidak biasa dengan acara tahunan itu, anda mungkin tertanya-tanya: apakah yang disambut oleh Bulan Warisan Hispanik?

Acara tahunan selama 30 hari itu menghormati budaya dan sumbangan orang Hispanik dan Amerika Latin, yang nenek moyang mereka berasal dari Sepanyol, Mexico, Caribbean, dan Amerika Tengah dan Selatan.

Semasa perayaan selama sebulan, rakyat Amerika digalakkan untuk memberi penghormatan kepada peranan rakyat ini sepanjang sejarah negara kita dan pengaruh mereka terhadap masyarakat Amerika dengan mengambil bahagian dalam upacara dan aktiviti.

Idea Bulan Warisan Hispanik

Jika anda berminat untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik pada musim luruh ini, terdapat banyak cara untuk menyertai perayaan dan menghormati budaya Amerika Hispanik di negara kita. Berikut adalah beberapa idea untuk dicuba.

1. Cari tempat memancing berhampiran anda

Memancing dan menikmati sumber semula jadi yang hebat yang tersedia untuk kita adalah sebahagian daripada tradisi masyarakat Amerika Hispanik, dahulu dan sekarang. Memandangkan 45% nelayan Hispanik mengatakan memancing dan berperahu adalah sebahagian daripada warisan budaya mereka, tidak hairanlah jika bilangan rekod 4.4 juta orang Hispanik pergi memancing tahun lepas. Ambil peluang Bulan Warisan Hispanik ini untuk meluangkan masa sehari di atas air dan sertai dalam menghormati komponen penting budaya Hispanik ini. Jika anda tidak pernah keluar sebelum ini, mulakan dengan mencari tempat yang sesuai berhampiran anda dengan bercakap dengan pemilik kedai umpan dan tackle, pemancing lain atau jabatan ikan dan hidupan liar negeri anda.

2. Cuba hidangan makanan laut Amerika Latin yang klasik

Sama ada anda membawa pulang ikan anda selepas seharian di atas air atau singgah di penjual ikan tempatan anda, anda mempunyai peluang tanpa had semasa Bulan Warisan Hispanik untuk menikmati makanan laut, komponen penting dalam diet tradisional Amerika Latin. Daripada ikan putih yang dipanggang atau dibakar yang ringkas kepada taco ikan, ceviche atau paella makanan laut, bulan ini menukar tangkapan lazat anda menjadi hidangan klasik Amerika Latin dan memberi penghormatan kepada peranan penting air dan ikan dalam identiti budaya The hispanic.

3. Sokong perdagangan Hispanik

Lebih daripada 10% pemandu memancing berasal dari asal hispano atau latino. Jika anda ingin menempah perjalanan, lihat salah satu daripada banyak sumber yang tersedia yang boleh membantu anda mencari perniagaan Hispanik. Satu direktori perniagaan sedemikian ialah Sokongan Perniagaan Latino. Sebaik sahaja anda menyusun senarai pendek panduan yang berpotensi, lakukan penyelidikan anda. Baca ulasan dalam talian atau tanya rakan atau keluarga jika mereka telah memancing dengan pemandu. Semak peraturan khusus untuk perjalanan anda, seperti apa yang akan berlaku pada apa yang anda tangkap dan peralatan yang tersedia untuk anda di atas bot untuk mencari yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *