Raikan Bulan Warisan Hispanik Bersama Memancing dan Keluarga

Dengan 4.2 juta pemancing dan pemancing Hispanik yang aktif di seluruh negara, sehari di atas air adalah cara terbaik untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik!

Tempat Memancing

Jika anda merancang untuk memancing sebagai sebahagian daripada aktiviti Bulan Warisan Hispanik keluarga anda, mencari tempat memancing berhampiran anda akan memudahkan dan memudahkan anda menikmati hari di atas air. Berita baiknya ialah memancing lebih mudah diakses daripada yang anda fikirkan. Tetapi anda mungkin bertanya kepada diri sendiri, bagaimana saya mencari memancing berhampiran saya? Beberapa tempat yang bagus untuk dicuba termasuk:

  • Kedai umpan dan peralatan tempatan
  • Sesama pemancing
  • Jabatan ikan dan hidupan liar negeri anda
  • Borang dan blog memancing dalam talian

Memandangkan memancing dan berperahu sangat penting kepada budaya Hispanik, anda mungkin mendapati bahawa beberapa lubang memancing tempatan sedang merancang acara Bulan Warisan Hispanik yang mungkin mengajar keluarga asas tentang cara memancing.

Merancang Percutian Anda

Apabila anda berfikir tentang cara untuk meraikan Bulan Warisan Hispanik dan ingin keluar ke atas air untuk berhubung dengan warisan anda, adalah penting untuk merancang hari anda sebelum anda pergi. Apabila anda memancing sebagai sebahagian daripada aktiviti Bulan Warisan Hispanik anda, anda pasti mahu memastikan anda mempunyai semua yang anda perlukan untuk hari yang berjaya. Ini bermakna menjaga keselamatan diri anda dengan perlindungan matahari (dan jaket keselamatan, jika anda menaiki bot) serta mempunyai peralatan yang diperlukan seperti:

  • Rod dan kekili
  • Talian
  • cangkuk
  • Umpan dan gewang
  • Bobbers
  • Alat seperti playar hidung jarum

Anda juga perlu memastikan anda mempunyai sebarang lesen memancing yang diperlukan dari negeri tempat anda memancing. Biasanya anda boleh mendapatkannya dalam talian atau kadangkala di beberapa kedai memancing.

Nikmati Ikan untuk Makan Malam

Jika anda sedang mencari lebih banyak idea tentang cara meraikan Bulan Warisan Hispanik, bawa pulang tangkapan anda! Begitu banyak hidangan Hispanik yang popular berkisar tentang ikan. Sama ada anda ingin memanggang ikan anda atau menggorengnya atau menggunakannya dalam hidangan seperti ceviche atau paella makanan laut, membawa pulang makanan anda untuk dinikmati bersama keluarga anda merupakan satu lagi cara yang bagus untuk mengambil bahagian dalam aktiviti Bulan Warisan Hispanik.

Untuk rasa yang terbaik, anda pasti mahu memastikan ikan anda segar. Terdapat pelbagai cara untuk menyimpan ikan semasa anda berada di atas air. Anda boleh memastikan ikan anda hidup di dalam air menggunakan tali atau hidup dengan baik. Atau anda boleh meletakkannya di atas ais – pastikan anda mengeluarkan darah terlebih dahulu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *