Polis berurusan dengan pemandu selepas penunggang ‘ditemui dengan jari tengah ketika dia berlalu dengan laju’

 • Polis telah berurusan dengan seorang pemandu yang dirakam kamera memberi penunggang jari tengah sambil tidak mengendahkan permintaan mereka untuk memperlahankan kenderaan.

  Dua pegawai dari pasukan jenayah luar bandar Polis Cheshire telah dihantar kepada pemandu lelaki muda itu, yang telah dilaporkan melakukan kesalahan semasa melepasi dua penunggang itu di jalan raya.  Penunggang berkata mereka melihat kenderaan itu menghampiri tanpa tanda-tanda brek, dan apabila mereka memberi isyarat meminta pemandu untuk memperlahankan, “mereka telah bertemu dengan jari tengah kerana ia terus melepasi laju”.

  Para pegawai mengucapkan terima kasih kepada penunggang kerana melaporkan, dan membekalkan rakaman video, kesalahan itu.

  “Berikutan laporan seorang pemandu menggunakan isyarat kepada penunggang selepas dia diminta memperlahankan kenderaan, kami dapat mengenal pasti pemandunya,” kata jurucakap pasukan jenayah luar bandar itu. H&H.

  “Kejadian itu adalah satu kesalahan ketenteraman awam, dan dalam kes ini, mangsa mahu pemandu muda itu diberi nasihat mengenai tindakannya. Dia mahu dia memahami mengapa mereka memintanya untuk memperlahankan kenderaan dan menjelaskan kepadanya tentang kepentingan bagaimana dan mengapa dia perlu melepasi kuda pada masa hadapan untuk mengelakkan kemalangan. Adalah penting untuk bekerjasama dengan mangsa dan pesalah untuk menjadikan jalan raya lebih selamat pada masa hadapan.”

  Jurucakap itu menambah bahawa mengikut kehendak penunggang “pemandu telah diberi amaran tentang tingkah lakunya dengan butiran penuh diambil jika dia melakukan kesalahan lagi”.

  “Pasukan jenayah luar bandar bekerjasama dengan British Horse Society dan pasukan kepolisan jalan raya kami untuk membantu menambah baik dan mendidik orang ramai tentang keselamatan kuda dan penunggang basikal di jalan luar bandar kami menggunakan operasi laluan dekat dan acara kesedaran umum,” katanya.

  Anda mungkin juga berminat dengan:

  Majalah Horse & Hound, keluar setiap Khamis, penuh dengan semua berita dan laporan terkini, serta temu bual, istimewa, nostalgia, doktor haiwan dan nasihat latihan. Cari cara anda boleh menikmati majalah yang disampaikan ke pintu anda setiap minggu, serta pilihan untuk menaik taraf langganan anda untuk mengakses perkhidmatan dalam talian kami yang membawa anda berita dan laporan terkini serta faedah lain.

 • Leave a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *